Actiunile Nokia, la minimul ultimilor 16 ani. Microsoft a dat planurile companiei peste cap

Luni, 25 Iunie 2012, ora 17:18
1247 citiri
Actiunile Nokia, la minimul ultimilor 16 ani. Microsoft a dat planurile companiei peste cap

Actiunile Nokia au scazut la cel mai redus nivel din ultimii 16 ani, dupa ca Microsoft a anuntat ca noul sistem de operare Windows Phone 8 nu va putea fi instalat pe actualele modele de telefoane ale grupului, analistii apreciind ca vanzarile producatorului finlandez ar putea fi afectate.

Titlurile Nokia au coborat cu pana la 7,4%, la 1,79 euro pe unitate, cel mai redus nivel dupa august 1996, ulterior fiind tranzactionate la Helsinki in scadere cu 6,5%, transmite Bloomberg.

Microsoft a anuntat saptamana trecuta ca sistemul Windows Phone 8 va fi lansat pe piata in a doua jumatate a acestui an, iar telefoanele care functioneaza cu versiuni anterioare ale acestuia nu vor putea fi actualizate.

Directorul general al Nokia, Stephen Elop, fost director la Microsoft, a mizat pe Windows Phone pentru redresarea grupului finlandez, renuntand la sistemul de operare propriu al acestuia, Symbian.

Nomura Holdings a redus vineri estimarea de venituri ale Nokia, referindu-se la noul produs al Microsoft. Bursa de la Helsinki a fost inchisa vineri pentru o sarbatoare nationala.

Nokia ar putea vinde in trimestrul al treilea mai putine telefoane Lumia, dotate cu Windows Phone, decat estimarile initiale, pentru ca unii clienti vor astepta lansarea Windows Phone 8, anticipeaza doi analisti ai Barclays Capital.

#scadere actiuni nokia, #prabusire actiuni Nokia, #Nokia Microsoft, #Nokia Windows Phone 8 , #Rezultate financiare