Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nokia testeaza telefoane cu energie solara

Nokia testeaza telefoane cu energie solara


Nokia a testat protipuri de telefoane mobile care sa functioneze exclusiv pe baza de energie solara, pentru a verifica daca un astfel de proiect este fezabil, insa rezultatele nu au convins pentru derularea de investitii in astfel de tehnologii.

Nokia a modificat caracteristicile modelului C1-02, astfel incat acesta sa functioneze cu panouri solare in diferite parti ale lumii, unde au fost utilizate in situatii reale, informeaza Mobileburn.com.

Testele au aratat insa ca inconstantele in incarcarea solara a dispozitivelor au fost prea mari pentru a putea introduce astfel de modele in productie.

Astfel, in zonele cu luminozitate mare, precum Kenya, s-au obtinut rezultate bune, insa rezultatele nu au fost la fel de bune in tari precum Suedia.

In plus, cu cat a crescut mobilitatea utilizatorului si alternanta zone insorite- zone umbrite, telefoanele mobile nu au putut valorifica suficient energia solara.

Desi Nokia a stabilit ca pentru moment energia solara nu reprezinta o optiune pentru modelele sale de telefoane, compania s-a angajat sa continue cercetarile in domeniu si sa exploreze alte optiuni pentru alimentarea dispozitivelor mobile.

De altfel Nokia nu e singura care exploareaza energia solara. In aprilie 2011, Samsung si Sprint au lansat smartphone-ul Replenish care prezenta caracteristica optionala de a reincarca telefonul cu energie solara, ca o solutie salvatoare pentru utilizatorii care ramaneau fara baterie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1308 ori