Decizie surprinzatoare: Nokia vinde sediul central din Finlanda ca sa devina chirias

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 13:14
1766 citiri
Decizie surprinzatoare: Nokia vinde sediul central din Finlanda ca sa devina chirias

Nokia a luat o decizie care ar putea parea suprinzatoare, la prima vedere, dar care ascunde ratiuni financiare intemeiate. Compania a vandut sediul central din Finlanda, dar va continua sa isi desfasoare activitatea in cladire, ca simplu chirias.

Reprezentantii Nokia au anuntat ca au vandut cladirea, catre firma de investitii imobiliare Exilion. Contractul de vanzare-cumparere este, in acelasi timp, si un contract de inchiriere, cele doua companii finlandeze ajungand la o intelegere, prin care Nokia va ramane in cladirea pe care a detinut-o, platind chirie conform Antena 3.

Cladirea de 48.000 de metri patrati a fost vanduta cu suma de 170 de milioane de euro, tranzactia urmand a se finaliza pana la sfarsitul anului 2012.

Nokia nu a mentionat care vor fi costurile de inchirere si cum se compara cu actualele costuri de operare, insa reprezentantii conducerii sustin ca este o mutare foarte buna pentru companie, permitandu-i sa se concentreze sa pe fabricarea de dispozitive mobile.

Nokia se confrunta cu o scadere drastica a veniturilor si a adoptat, la nivel mondial, un plan de reducere a cheltuielilor.

Nokia Siemens reduce costurile si inchide o fabrica din Germania

Concedierile sunt parte a planului Nokia Siemens Networks de a renunta la 17.000 de angajati pe plan mondial, pana in 2013, in cadrul eforturilor de reducere a costurilor cu 1 miliard de euro (1,35 miliarde de dolari). Nokia Siemens avea anul trecut aproximativ 74.000 de angajati.

Nokia Siemens incearca sa renunte la activele mai putin importante, pentru a-si imbunatati situatia lichiditatilor si pentru a-si recastiga cota de piata, pierduta in fata rivalelor Apple si Samsung.

Anul trecut, Nokia si Siemens au anuntat ca vor furniza fiecare cate 500 milioane de euro companiei mixte Nokia Siemens Networks, pentru a-si consolida situatia financiara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Nokia sediu Finlanda, #Nokia actiuni, #Nokia vanzari telefoane , #Cifra de afaceri