Mudoch si-a vandut companiile din Romania si Rusia

Sambata, 23 Iulie 2011, ora 11:03
1307 citiri
Mudoch si-a vandut companiile din Romania si Rusia

Compania controlata de Rupert Murdoch, News Corp., a finalizat vanzarea pachetului de 79% pe care il detinea in News Outdoor Romania si News Outdoor Rusia, conform Mediafax.

Companiile de publicitate au fost vandute grupului de investitori controlat de VTB Capital.

Ceilalti doi actionari ai News Outdoor Rusia si News Outdoor Romania sunt NOOH Investments Cooperatief U.A., reprezentandu-l pe Peter Gerwe, si Marathon Outdoor Cooperatief U.A., o companie administrata de Alfa Capital Partners, care si-au pastrat cele 21 de procente pe care le detineau.

News Outdoor Rusia este cea mai mare companie de publicitate outdoor din aceasta tara, cu activitate in peste 50 de orase.

Aceasta tranzactie confirma decizia companiei News Corporation de a-si vinde operatiunile din industria publicitatii outdoor, cu exceptia celor detinute in cadrul News Outdoor Republica Ceha.

News Corporation este o companie globala de media si divertisment cu operatiuni in mai multe domenii: programe retransmise pe cablu, divertisment, televiziune, televiziune prin satelit, publishing si alte domenii.

La 31 martie 2011, News Corporation avea active in valoare de aproximativ 60 de miliarde de dolari, in timp ce veniturile anuale totale ale companiei se ridica la circa 33 de miliarde de dolari.

News Corporation a anuntat inca din 2007 ca intentioneaza sa vanda actiunile din cadrul firmei de publicitate News Outdoor, care are o retea ce acopera Europa de Est si Asia, dupa cum transmitea la momentul respectiv Brand Republic.

News Corp., prin filiala sa News International, se afla in centrul unui scandal in Marea Britanie, dupa ce angajati ai publicatiei News of the Word au fost acuzati ca au interceptat ilegal convorbirile unor vedete, dar si ale unor politicieni.

#murdoch, #murdoch scandal, #news corp, #cei mai bogati, #murdoch romania , #stiri News Corp