Gordon Brown, victima a interceptarilor telefonice in cazul Rupert Murdoch

Marti, 12 Iulie 2011, ora 14:47
1587 citiri
Gordon Brown, victima a interceptarilor telefonice in cazul Rupert Murdoch

News of the World a transmis unui alt cotidian din cadrul grupului News Corp, in plin scandal al interceptarilor telefonice, informatii cu privire la fostul premier laburist Gordon Brown, din perioada in care acesta era ministru al Economiei, potrivit mai multor publicatii. 

The Independent a anuntat pe site-ul sau ca Gordon Brown urma sa sustina o declaratie, luni dupa-amiaza, pentru a dezvalui ca detectivi particulari care lucrau pentru News of the World i-au piratat mesageria vocala si au obtinut acces la declaratiile sale bancare, dupa care au predat informatiile obtinute altui cotidian din cadrul grupului, potrivit publicatiei, citata de Mediafax.

The Independent nu a citat cotidianul respectiv, dar BBC a anuntat ca Sunday Times l-a vizat pe Brown, in perioada in care a fost ministru al Economiei, dupa ce a obtinut date private despre contul sau.

Este pentru prima data, de la izbucnirea scandalului interceptarilor telefonice in care este implicat News of the World, cand este acuzat un alt titlu din cadrul imperiului britanic media al magnatului Rupert Murdoch.

In afara de News of the World si Sunday Times, din grup mai fac parte The Times si tabloidul The Sun.

Biroul lui Gordon Brown nu a reactionat imediat la aceste dezvaluiri.

Devenit premier in 2007, Brown a fost invins, in alegerile din primavara lui 2010, de catre conservatorul David Cameron, care a format o coalitie cu liberal-democratii.

Scandalul interceptarilor s-a amplificat, luni, dupa ce BBC a dezvaluit ca politistii insarcinati cu securitatea familiei regale au cerut bani tabloidului News of the World pentru a-i livra informatii despre familia regala, inclusiv despre regina.

Aceste dezvaluiri apar in e-mailuri predate de conducerea News of the World politiei. Scotland Yard a refuzat sa comenteze informatia, dar a protestat fata de "scurgerile (de informatii) care vizeaza destabilizarea anchetei" in curs asupra scandalului piratarii mesageriei vocale. 

#gordon brown, #interceptari, #news of the world, #rupert murdoch, #telefonice , #stiri News Corp