Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fox, Viacom, CBS si NBC pregatesc un rival pentru YouTube

Fox, Viacom, CBS si NBC pregatesc un rival pentru YouTube
Viacom Inc., CBS Corp., NBC Universal si compania News Corp., ce detine postul de televiziune Fox, se afla in negocieri in vederea crearii unui web site care sa intre in concurenta directa cu YouTube, relateaza Reuters, citand un articol aparut in publicatia The Wall Street Journal.Cu toate ca mai este mult pana la materializarea proiectului, cele patru companii mediatice intentioneza sa creeze un rival serios pentru site-ul cumparat recent de Google pentru 1,65 miliarde de dolari. Noul site ar urma sa devina principala sursa de distributie a videoclipurilor ce apartin celor patru posturi .

Potrivit articolului aparut vineri, in The Wall Street Journal, cei patru giganti media doresc sa profite de piata aflata in plina dezvoltare a clipurilor publicitare difuzate online. In plus, potrivit acelorasi surse, reprezentantii companiilor au in vedere si crearea unui video player online care sa redea materialele apartinand site-ului.

Avand in vedere puterea acestor companii media, noul site ar putea deveni un rival de temut pentru YouTube. Acesta din urma a reusit, in mai putin de doi ani de la lansare, sa devina cel mai mare distribuitor de materiale video online, avand peste 100 de milioane de vizitatori pe zi.

Multe din clipurile ce pot fi vizionate pe YouTube sunt materiale facute de utilizatori, dar exista si o multime de clipuri inregistrate de pe diverse posturi de televiziune, ceea ce a starnit, deja, dispute privind drepturile de autor. Dupa ce site-ul a fost preluat de catre Google, multe companii au inceput sa isi intareasca amenintarile, data fiind oportunitatea unor castiguri banesti, pe cand altele, cum ar fi CBS sau NBC, au incheiat acorduri comerciale, beneficiind de pe urma difuzarii materialelor ce le apartin.

Se pare ca idea semnarii unui parteneriat intre aceste companii nu este tocmai o noutate, negocieriele incepand de la inceputul anului.


Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 797 ori