Bursele americane au deschis sedinta pe verde

Marti, 15 Iunie 2010, ora 18:41
1105 citiri
Bursele americane au deschis sedinta pe verde

Bursele americane au deschis sedinta de marti in crestere, in contextul in care investitorii si-au recapatat increderea intr-un viitor cu cresteri economice, neafectate de criza datoriilor publice din Europa, informeaza Bloomberg, relateaza NewsIn.

Astfel, dupa primele tranzactii, indicele Dow Jones crestea cu 0,74%, la 10.266,54 puncte, indicele compozit Nasdaq, dominat de titluri tehnologice, castiga 0,96%, la 2.265,46 puncte, iar indicele mai extins S&P 500 crestea cu 0,77%, la 1.098,02 puncte.

Productia manufacturiera din districtul New York a crescut pentru a 11-a luna consecutiv, in ton cu estimarile economistilor consultati de Bloomberg.

Potrivit altor estimari, raportul publicat de Departamentul Muncii ar putea arata o scadere a indicelui preturilor de import cu 1,3% in luna mai, dupa o crestere de 0,9% in luna aprilie, ceea ce inseamna ca inflatia nu reprezinta o amenintare.

In Europa, indicii principalelor burse erau pe verde dupa deschiderea burselor americane.

In jurul orei 16:40, ora Romaniei, FTSE 100, al pietei londoneze, crestea cu 0,36%, la 5.220,92 puncte, indicele DAX, de la Frankfurt, crestea cu 0,54%, la 6.159,91 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei din Paris, avansa cu 0,73% la 3.652,59 puncte.

Titlurile europene si-au revenit dupa ce oferta de preluare a News Corp pentru britanicii de la British Sky Broadcasting a temperat temerile investitorilor, starnite de decizia agentiei de evaluare financiara Moody's de a retrograda calificativul Greciei la categoria "junk".

"Avem de-a face cu o situatie in care un titlu despre o retrogradare de patru trepte da frau liber instinctului de a vinde mai intai si a pune intrebari mai tarziu", a declarat Gary Jenkins, seful departamentului de cercetare credite din cadrul Evolution Securities, de la Londra.

"Faptul ca titlurile Greciei au ajuns la categoria "junk" nu ar trebui sa constituie un soc", a adaugat el.

Pe de alta parte, increderea investitorilor din Germania a scazut in luna iunie, pe fondul temerilor ca exporturile si cresterea economica a tarii vor fi afectate de criza actuala din Europa.

Astfel, Centrul pentru Cercetari Economice ZEW a publicat marti un raport, care arata o scadere a asteptarilor investitorilor si analistilor pentru urmatoarele sase luni.

Indicele increderii investitorilor germani a scazut la 28,7 de la 45,8 in luna mai, acesta fiind cel mai mare declin din octombrie 2008, cand s-a prabusit Lehman Brothers Holdings.

"Investitorii sunt acum ingrijorati ca autoritatile vor ucide relansarea economiei prin masurile lor de austeritate", a declarat Jens Kramer, economist la NordLB, la Hanovra.

"Desi realizeaza ca deficitele bugetare trebuie reduse, este aproape imposibil sa faci acest lucru fara sa incetinesti cresterea economica, mai ales in cazul principalilor parteneri comerciali ai Germaniei", a adaugat el.

Moneda europeana a atins marti pragul psihologic de 1,23 dolari/euro, acesta fiind cel mai ridicat nivel al monedei unice in comparatie cu dolarul american de pe 3 iunie pana in prezent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse, #americane, #sedinta, #indici, #actiuni, #cotatii , #stiri News Corp