"Turismul de ciocolata" - cele mai delicioase destinatii din lume

Luni, 17 Ianuarie 2011, ora 16:50
4844 citiri
"Turismul de ciocolata" - cele mai delicioase destinatii din lume

Pasiunea pentru ciocolata reprezinta un numitor comun pentru toate categoriile de turisti, indiferent de genul de turism pe care acestia aleg sa il practice in concediu. Un numar insignifiant de persoane se pot lauda ca rezista tentatiei de a gusta feluri diferite de ciocolata. Dar acest articol nu li se adreseaza lor, ci acelora care se lasa ispititi de pralinele umplute cu creme fine, de batoanele excentrice din Mexic, aromate cu chili sau piper rosu, ori de specialitatile produse in fabricile elvetiene si italienesti, pur si simplu irezistibile.

Vizitati Muzeul Ciocolatei din Barcelona

Spania a fost prima tara din Europa care a experimentat din punct de vedere gustativ boabele de cacao, lasand “o mostenire” dulce europenilor. In prezent, ciocolata calda reprezinta un fel de mancare nelipsit de la micul dejun al spaniolilor, iar ciocolateriile fac parte din arhitectura orasului si constituie o atractie turistica in sine, alaturi de arhitectura interesanta sau de spiritul latin.

Opentravel.com va sugereaza sa nu ratati un masaj cu ciocolata, la hotelul Balneario Blancafort Thermal Centre si nici vizita la Muzeul ciocolatei, din Barcelona. De asemenea, gustati gogosile cu ciocolate pregatite de maestri cofetari spanioli, un deliciu culinar, cunoscute pe plan local sub denumirea de “churros”.

Experiente multisenzoriale la Bournville

Localizat in regiunea sudica a Birmingham, orasul Bournville se poate mandri ca se numara printre cei mai cunoscuti producatori de ciocolata, in conditiile in care Cadbury, unul dintre brandurile celebre din “lumea ciocolatei” si-a inceput activitatea in aceasta zona.

Turistii care aleg Bournville pentru concediu, nu vor regreta decizia facuta, mai ales ca autoritatile au pus la punct sistem ingenios de tururi. Acestea promit experiente multisenzoriale si includ vizite la cele mai importante fabrici, unde turistii isi pot prepara propriile lor sortimente de bomboane pe care le pot savura apoi.

Ciocolateriile din Turin, mai numeroase decat in Belgia

In afara de paste, pizza si cafea, cele trei delicii pentru care sunt recunoscuti in mod oficial, italienii adora in egala masura si ciocolata.

Pitorescul oras Turin are mai multe ciocolaterii decat Belgia si Franta la un loc, sustine opentravel.com care adauga ca numarul mare de evenimente dedicate ciocolatei atesta aceasta reputatie.

In fiecare an, timp de doua saptamani, orasul gazduieste un festival complet inchinat deliciosului dulce. Evenimentul atrage anual 700.000 de turisti pofticiosi care se rasfata cu specialitatea orasului Turin, numita Gianduiotto.

Specialitati picante, in Oxaca

Strazile din Oxaca, in general si Calle Mina in special abunda in magazine care comercializeaza ciocolata, bomboane sau specialitati pe baza de cacao. Mirosul aromat al produselor de patiserie umplute cu crema de ciocolata, al bomboanelor sau al ciocolatei fierbinti pluteste peste tot in aer si ii confera orasului o atmosfera unica si irezistibila.

De asemenea, Oaxaca se numara printre localitatile mexicane care condimenteaza ciocolata, transformand-o dintr-o simpla gustare dulce intr-o experienta culinara. Incercati specialitatile cu chili sau cu piper, urmand exemplul localnicilor care apreciaza gustul usor picant al ciocolatei.

Elvetia, paradisul “ciocofililor”

Toata suprafata Elvetiei poate fi considerata, fara nicio exagerare, visul oricarui “ciocofil”. Producatori faimosi de ciocolata elvetiana sunt prezenti si pe piata locala, cu produse ca Toblerone sau Lindt. Nestle si Sprungli sunt la fel de savuroase si fine si contribuie la placerea papilelor gustative pentru orice elvetian. In Zurich veti gasi cele mai multe buticuri cochete care vand specialitati de ciocolata.

Dintre acestea, Merkur si Trufee sunt cele mai reprezentative ciocolaterii. Prima se afla pe principalul bulevard destinat shoppingului din Zurich, Bahnhofstrasse, si detine una dintre cele mai variate game de praline, batoane si tablete de ciocolata. Oferta din vitrinele magazinului Trufee este organizata in functie de tara din care provin delicioasele produse. De asemenea, tot aici, oaspetii sunt rasfatati cu o cupa de ciocolata fierbinte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#bomboane, #ciocolata, #turism, #turisti , #stiri Nestle