Nestle, interesat de achizitia Cadbury

Luni, 23 Noiembrie 2009, ora 10:09
1654 citiri
Nestle, interesat de achizitia Cadbury

Grupul elvetian Nestle analizeaza o oferta de preluare a companiei Cadbury, urmand sa concureze oferte din partea Kraft Foods si posibil Hershey pentru achizitia producatorului britanic de dulciuri, au declarat surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg.

In prezent, Nestle discuta cu mai multe banci despre achizitie si ar putea decide sa nu lanseze o oferta, au afirmat sursele, precizeaza Mediafax.

Companiile americana Hershey si italiana Ferrero au anuntat ca evalueaza optiunile in privinta Cadbury.


Oferta ostila de preluare a Cadbury de catre grupul american Kraft Foods ar conduce la formarea celui mai mare producator de dulciuri la nivel mondial si ar ameninta pozitiile Nestle si Hershey pe aceasta piata.


"Nu suntem mirati ca exista mai multe oferte, avand in vedere portofoliul foarte atractiv al Cadbury", a declarat Erin Swanson, analist la compania americana Morningstar.


Nestle dispune de optiunea de a vinde o participatie la compania Alcon companiei Novartis incepand din luna ianuarie, pentru aproximativ 20 de miliarde de dolari, si ar putea folosi fondurile obtinute pentru achizitii.

 

#cadbury, #nestle, #preluare , #stiri Nestle