Nestle ar putea pleca din Elvetia

Luni, 14 Septembrie 2009, ora 09:52
1542 citiri
Nestle ar putea pleca din Elvetia

Cea mai mare compania alimentara din lume, Nestle, ar putea pleca Elvetia, tara sa de origine, in cazul in care autoritatile ar decide sa limiteze salariile conducerii, a declarat presedintele Nestle, Peter Brabeck, citat de AFP, informeaza NewsIn.

Oficiali din mai multe tari industrializate au propus introducerea unui plafon pentru salariile directorilor din marile companii, in special din sectorul financiar, intrucat nivelul acestora a iscat numeroase controverse pe fondul crizei financiare.

Intrebat ce s-ar intampla daca guvernul elvetian ar impune un plafon salarial pentru directorii companiei, seful Nestle a raspuns: "Acesta ar fi inceputul sfarsitului".

La intrebarea legata de consecintele unei astfel de masuri asupra grupului, a adaugat: "Am fi pusi in situatia de a ne intreba daca Elvetia este in continuare cel mai potrivit loc pentru sediul companiei", a declarat presedintele Nestle.

Pentru Brabeck, caracteristica cea mai atractiva a Elvetiei a fost "securitatea legala" pe care o oferea. In prezent, aceasta siguranta, "care era la fel de solida ca un bloc de granit, s-a degradat".

"In ultima vreme, exista presiuni din exterior asupra Elvetiei si presiuni populiste din interior si am constatat ca guvernul si parlamentul si-au aratat rapid disponibilitatea de a modifica legile", a precizat Brabeck.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nestle, #elvetia, #salarii, #companie , #stiri Nestle