Flotari incluse in meniu: Nestle ar putea revolutiona industria alimentara

Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 09:00
2095 citiri
Flotari incluse in meniu: Nestle ar putea revolutiona industria alimentara
Foto: Nestle Institute of Health Sciences

In apropiere de Lacul Geneva, Elvetia, o echipa de cercetatori de la Nestle lucreaza de zor la dezvoltarea unui produs alimentar inovator, care va revolutiona industria alimentara si va rasturna principiile dietelor de slabit sau ale antrenamentelor sportive de pana acum: "exercitiul fizic incapsulat intr-un flacon".

Cea mai mare si cunoscuta companie de produse alimentare din lume, Nestle, se lauda ca a descoperit compusul care poate stimula enzima responsabila cu reglarea metabolismului, oferind rezultate de ardere a grasimilor sau caloriilor comparabile cu ale unui exercitiu fizic riguros. Compusul-minune se numeste C13, iar studiul pe baza caruia savantii au facut descoperirea a fost publicat integral in revista stiintifica "Chimie si Biologie", conform Bloomberg.

Alimentul care inlocuieste sportul

Descoperirea apartine unui grup de opt cercetatori de la "Nestle Institute of Health Sciences" din Lausanne, care sunt in cautarea extractelor naturale din plante sau fructe care pot ajuta la slabit sau pot oferi efectul pe care-l produc in organism exercitiile fizice. Intentia lor este de a introduce aceste substante in produse alimentare obisnuite si de a arata ca industria alimentelor are mai multe de oferit decat simple produse care potolesc foamea si ofera satietate.

Un astfel de produs alimentar inovator ar putea veni in ajutorul persoanelor care vor sa se mentina in forma sau sa slabeasca, dar au restrictii la orice forma de miscare fizica, sustine Kei Sakamoto, unul dintre cercetatorii participanti la proiect.

De aceea, scopul oamenilor de stiinta ramane acela de a dezvolta un produs alimentar nutritiv, sanatos care imita (sau sporeste) rezultatele pe care sportul le are asupra organismului, mai ales la persoanele care sufera de diabet sau obezitate, a caror mobilitate fizica este limitata.

Dupa consumul unu astfel de produs, o plimbare usoara ar putea stimula metabolismul la fel de mult pe cat ar face-o 20 de minute de alergare sau 40 de minute de pedalat, fara respectivul aliment in organism, sustin cercetatorii.

Au mai incercat si altii

Si alte companii farmaceutice celebre - Merck & Co., Rigel Pharmaceuticals Inc. etc. - au mai incercat, de-a lungul anilor, sa forteze limitele stiintei si sa targeteze productia de produse alimentare cu stimulente pentru enzima AMPK, care stimuleaza metabolismul, insa tentativele lor au fost sortite esecului, iar unele proiecte au fost suspendate, dupa mai mult de zece ani de cercetari.

Industria farma si alimentara, un melanj din ce in ce mai actual

Bariera dintre industria alimentara si cea farmacologica se va reduce considerabil in urmatorii ani, a declarat Jean Philippe Bertschy, analist la Banca Vontobel AG din Zurich. Doar companiile cu un portofoliu diversificat, bogat in produse sanatoase, vor ramane invingatori pe aceasta piata.

Potrivit unui raport publicat de firma de cercetare de piata Euromonitor International, apetitul consumatorilor pentru produse sanatoase, cum sunt pastele fara gluten ori sucurile organice, este in crestere. Pana in 2019, vanzarile la astfel de produse alimentare, care aduc beneficii suplimentare organismului, le vor depasi pe cele ale alimentelor traditionale.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#alimente slabit, #reglare metabolism, #alimente exercitii fizice, #alimente slabit Nestle , #stiri Nestle