Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

DiRent Romania estimeaza afaceri de opt milioane de euro in 2008

DiRent Romania estimeaza afaceri de opt milioane de euro in 2008
Compania greceasca DiRent, care activeaza pe piata romaneasca in domeniulul leasingului operational, estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de circa opt milioane de euro, de patru ori mai mare, comparativ cu anul trecut, si o flota de 700 de masini, au declarat reprezentantii companiei.

"Cresterea va fi generata de castigarea unui numar cat mai mare de clienti dar si de cresterea cererii de masini din partea clientilor actuali, trend ascendent care a putut fi observat inca din a doua parte a anului trecut. Cifra de afaceri realizata in 2007 depaseste pragul de doua milioane de euro", a declarat, miercuri, international business manager al DiRent, Effie Valsamaki.

DiRent opereaza in prezent o flota de aproximativ 350 de masini din care 65% reprezinta autovehicule, 19% SUV-uri si 16% vehicule comerciale. Compania detine o cota de piata de 5% si vizeaza sa opereze o flota de 700 de masini in 2008.

"Este primul an in care printre clientii nostri se numara si companii romanesti deoarece in 2007 nu am avut nici o cerere din partea acestora. Observam un interes crescut de la an la an", a mai spus international business managerul DiRent, Effie Valsamaki.

Printre clientii DiRent se numara Cosmote, Ifantis, Nestle, Atlas si altii. Aproape 70% dintre acestia reprezinta companiile mari iar restul companii mici si mijlocii. Companiile romanesti reprezinta doar 20% din numarul total de clienti.

Compania intentioneaza sa investeasca anul acesta un milion de euro in imobiliare (cumpararea de terenuri pentru dezvoltarea de noi birouri) si in dezvoltarea de softuri pentru logistica.

Leasingul operational si managementul flotei auto implica, printre altele, servicii de finantare a utilizarii autovehiculului, de intretinere, livrare, inmatriculare, administrare a anvelopelor, asigurari, consultanta si gestiune a combustibilului. Aceasta activitate implica externalizarea, de catre companii, a serviciilor legate de managementul flotelor auto, catre firme specializate. Cealalta modalitate de leasing, leasing-ul financiar, presupune trecerea bunului in posesia consumatorului, dupa ce valoarea bunului este achitata.

Principala diferenta intre cele doua tipuri de contracte de leasing este de natura fiscala. La un contract de leasing financiar, bunurile ce fac obiectul contractului de leasing se inregistreaza ca mijloace fixe in contabilitatea clientului (utilizatorului), iar beneficiarul isi poate deduce cheltuielile cu amortizarea lui, iar din rata de leasing, cheltuielile cu dobanda. La contractul de leasing operational, produsul este inregistrat ca mijloc fix in contabilitatea firmei de leasing, doar valoarea ratei de leasing fiind cheltuiala deductibila, in totalitate, pentru client.

Potrivit informatiilor furnizate de DiRent in luna septembrie 2007, compania greceasca are deschise operatiuni in Grecia, Romania si Bulgaria. DiRent are in Romania zece angajati, iar pentru 2008 compania estimeaza ca numarul acestora ar putea ajunge la 17. Compania Dirent Grecia a avut in 2006 o cifra de afaceri de 50 de milioane de euro, un parc auto de 6.000 de masini, dintre care 1.000 de vehicule comerciale.

<a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1075 ori