Vanzarile de inghetata vor creste cu 50 %

Luni, 28 Mai 2007, ora 02:00
1046 citiri

Producatorii de inghetata estimeaza ca, datorita vremii foarte frumoase, vanzarile din acest an vor avea o crestere cuprinsa intre 10% si 50% fata de anul precedent, au declarat, duminica reprezentanti ai companiilor de profil prezenti la Festivalul inghetatei si al ciocolatei.

Potrivit acestora, in cazul in care temperaturile vor depasi cu mult valoarea de 30 de grade Celsius, atunci vanzarile nu vor avea o crestere atat de mare. "Cam pana la 30 de grade este temperatura la care se consuma multa inghetata. Daca acest prag va fi depasit cu mult, atunci oamenii vor renunta la inghetata in favoarfea apei minerale", a declarat Sergiu Liti key, acount manager la Napolact.

Reprezentantul companiei Amicii, Oana Trifan, sustine ca "in cazul unor temperaturi foarte ridicate, probabil ca nu va creste semnificativ consumul de inghetata pe strada, dar cu siguranta oamenii isi vor cumpara inghetata pentru acasa. Si, pana la urma, depinde de confortul fiecaruia.Oricum, eu cred ca va fi o explozie a consumului de inghetata in acest an", a spus Trifan.

Un alt motiv pentru crestrea vanzarilor la inghetata este, in opinia lui Liti, puterea de cumparare a oamenilor. "Daca pana acum majoritatea oamenilor se orienta spre o inghetata ieftina, acum ei isi permit sa cumpere si sortimente premium", a precizat reprezentantul Napolact.

Festivalul inghetatei si ciocolatei, denumit IceChocoLand, s-a desfasurat vineri, sambata si duminica, la World Trade Center Bucuresti, si a reunit producatori si importatori care si-au prezentat ofertele de de inghetata, ciocolata, biscuiti sau napolitane.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)