Contribuția muncitorilor asiatici la industria de producție din România: Impact, beneficii și perspective

Luni, 29 Aprilie 2024, ora 19:57
0 citiri
Contribuția muncitorilor asiatici la industria de producție din România: Impact, beneficii și perspective
FOTO: freepik.com

Infuzia de personal străin a venit cu multe avantaje, mai ales din punct de vedere economic. A oferit chiar și micilor antreprenori șansa de a-și dezvolta companiile și de a le susține prin resurse umane potrivite. Asiaticii sunt cei mai solicitați în domeniul de producție, unde există o lipsă acută atât de candidați calificați, cât și de necalificați.

Ce impact are colaborarea cu angajați străin, dar și ce beneficii revin companiilor poți afla în rândurile de mai jos.

Care este impactul muncitorilor asiatici în industria de producție din România

Nu mai încape îndoială că alegerea de personal străin în fabrici este una dintre cele mai bune decizii pe care le poți lua. Este o investiție avantajoasă, care îți asigură acumularea rezultatelor dorite și sporirea productivității într-un timp relativ scurt. De asemenea:

  • S-a creat un transfer de cunoștințe și practici, lucru util pentru dezvoltarea ulterioară a domeniului. Asiaticii contribuie la modernizarea infrastructurii de producție prin intermediul abilităților pe care le au.
  • Prezența asiaticilor a facilitat în același timp diversificarea mediului de lucru. Angajarea muncitorilor din Sri Lanka, Vietnam sau Nepal a creat noi oportunități de interacțiune la nivel de echipă.
  • Industria de producție din România a cunoscut o creștere semnificativă a numărului de locuri de muncă odată cu sosirea asiaticilor. Astfel, rata de șomaj s-a diminuat semnificativ, ceea ce a dus la stimularea economiei locale.

În ce domenii găsim cel mai des muncitorii asiatici veniți să lucreze în România

De câțiva ani încoace, străinii au început să ia locul cetățenilor români pe piața muncii. Este o situație care a intervenit din cauza migrării tot mai mari către țările vest-europene. Autoritățile au aprobat un contingent de 100.000 de lucrători în 2024. Cei mai mulți se regăsesc în domenii precum:

  • Construcții - Industria construcțiilor atrage un număr semnificativ de muncitori asiatici, datorită cererii mari de forță de muncă și a calificărilor diverse în domeniu. Sunt obișnuiți să lucreze în condiții mai puțin confortabile și sunt dispuși să învețe lucruri noi.
  • Producție - 57% dintre cei veniți să muncească în România sunt solicitați pe partea de producție. Cei mai mulți muncitori din Sri Lanka în România au expertiză tehnică, mai ales în industria textilă sau cea electrică.
  • HoReCa - Nu în ultimul rând, cei mai mulți asiatici pot fi întâlniți în sectorul de ospitalitate. Sunt angajați cu precădere în hoteluri, cafenele și restaurante, tocmai datorită abilităților culinare dezvoltate, dar și a deschiderii către nou.

Care sunt beneficiile aduse de muncitorii asiatici în industria de producție din România

Odată ce alegi să colaborezi cu muncitori străini, avantajele nu se vor rezuma doar la îmbunătățirea fluxului operațional.

Vei avea parte și de:

  • Creșterea încasărilor lunare - Odată ce rezolvi problema sarcinilor repetitive, dar și a lipsei de personal, vei vedea cum câștigurilor vor crește. Vei reduce pierderile de resurse și vei avea mai mult timp pentru a găsi noi oportunități de evoluție pentru companie.
  • Crearea unui mediu de lucru prietenos - Schimbul cultural va favoriza implementarea schimbării și va aduce noi perspective de abordare a strategiilor. În general, asiaticii sunt foarte ospitalieri, au un respect aparte pentru vârstnici și vorbesc fluent engleza. Le va fi foarte ușor să lege prietenii la muncă.
  • Reducerea accidentelor de muncă - Lucrul într-o fabrică vine cu multe riscuri. Dacă alegi să aduci muncitori din Nepal în România, vei reduce inevitabil situațiile neprevăzute sau accidentele. Asiaticii sunt foarte disciplinați și urmează regulile ca la carte.

Vrei să-ți sporești productivitatea și implicit încasările lunare?

Nu ezita să contactezi o firmă specializată în recrutare de personal străin - efectele se vor resimți imediat, atât pe plan social, cât și economic!

Românii au plătit către ANAF, în luna mai, cu 6,52 miliarde lei mai mult decât în aceeași lună a anului trecut
Românii au plătit către ANAF, în luna mai, cu 6,52 miliarde lei mai mult decât în aceeași lună a anului trecut
ANAF anunţă o creştere de 122,1% a colectării veniturilor bugetare nete în mai, comparativ cu aceeaşi lună din 2023. Cea mai mare creştere este înregistrată la accize, de 187,1%. Pe locul...
Taxele suplimentare impuse de CE asupra mașinilor produse în China vor fi plătite, ca de obicei, de cumpărătorii europeni
Taxele suplimentare impuse de CE asupra mașinilor produse în China vor fi plătite, ca de obicei, de cumpărătorii europeni
Noile tarife impuse de Comisia Europeană vehiculelor electrice exportate în Europa din China, cifrate la maximum 38%, au fost criticate chiar de producătorii auto europeni, care se tem de...
#muncitori, #muncitori asiatici, #locuri de munca, #forta de munca , #Stiri Companii