S-a infiintat comitetul interministerial pentru trecerea la euro

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 12:37
1644 citiri
S-a infiintat comitetul interministerial pentru trecerea la euro

Decizia privind infiintarea Comitetul interministerial pentru trecerea la euro a fost publicata marti, 10 mai, in Monitorul Oficial, urmand a intra in vigoare de la aceasta data, confrom NewsIn. Presedintele comitetului este premierul Emil Boc, iar vicepresedinte guvernatorul BNR, Mugur Isarescu,

Comitetul are in componenta 14 membri. Acestia sunt vicepremierul, ministrul finantelor publice, ministrul economiei,comertului si mediului de afaceri, ministrul muncii, familiei si protectiei sociale, ministrul administratiei si internelor, ministrul educatiei, cercetarii, tineretului si sportului, ministrul afacerilor externe, ministrul justitiei, seful Departamentului pentru Afaceri Europene, presedintele Institutului National de Statistica, presedintele Comisiei Nationale de Prognoza, un reprezentant al aparatului propriu de lucru al primului-ministru.

Totodata, doi dintre membri nu au drept de vot, acestia fiind reprezentantul confederatiilor patronale reprezentative la nivel national, precum si un reprezentant al confederatiilor sindicale reprezentative la nivel national.

Premierul Emil Boc declara la sfarsitul lunii aprilie ca Romania isi mentine obiectivul de aderare in 2015 la moneda euro si anunta infiintarea unui comitet interministerial care sa monitorizeze indeplinirea conditiilor pentru trecerea la moneda europeana.

"Romania isi mentine obiectivul 2015 in privinta aderarii la euro. (...) Nu avem niciun fel de motiv sa renuntam la acest obiectiv, ceea ce facem azi e ca Romania sa fie pregatita sa adere la euro", a declarat seful Executivului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#bnr, #comitetul interministerial, #emil boc, #mugur isarescu, #trecerea la euro, #zona euro , #stiri Mugur Isarescu