Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania trebuie sa pastreze corelarea intre veniturile salariale si productivitate

Romania trebuie sa pastreze corelarea intre veniturile salariale si productivitate

Romania trebuie sa pastreze o stransa corelare intre salarii si productivitatea muncii, a aratat marti, in Comisiile reunite de Buget-Finante si de Politica Economica, din Camera Deputatilor, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

Acesta a explicat ca anul trecut intarirea cursului de schimb a contribuit la procesul de dezinflatie, insa acesta avertizeaza ca si politica monetara "a ajuns la o limita".

Corelatia dintre salarii si productivitate este esentiala. Din pacate nu putem sa utilizam cursul de schimb, in mare masura, ca factor de lupta impotriva inflatiei. Intarirea leului a ajutat inflatia, dar trebuie sa vedem ca si leul are o limita, pentru ca in timp orice dezechilibru se plateste ", a spus Isarescu.

Guvernatorul bancii centrale a mentionat ca riscurile majore care ar putea duce la neindeplinirea tintelor de inflatie si crestere economica, in 2007, sunt cresterea salariilor, evolutia creditelor, cheltuielile publice si dezechilibrul contului curent.

La randul sau, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a explicat ca economia romaneasca a a crescut cu un ritm mediu de sase la suta, in ultimii sase ani, iar anul 2006 a fost incheiat, potrivit ministrului, cu "rezultate foarte bune", in special pe partea de colectare a veniturilor bugetare.

Acesta le-a cerut parlamentarilor sa tina cont si sa sprijine politicile salariale ale Guvernului.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 885 ori