"Reducerea pensiilor si salariilor, cea mai buna solutie"

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 15:23
1367 citiri
"Reducerea pensiilor si salariilor, cea mai buna solutie"

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat intr-un interviu acordat vineri agentiei MEDIAFAX ca reducerea pensiilor si a salariilor este cea mai buna solutie, el pronuntandu-se impotriva cresterii taxelor, considerata o masura nepotrivita in perioada de criza.

Intrebat daca masurile de reducere a salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15% sunt cele mai bune masuri care puteau fi luate de Guvernul roman, ambasadorul a spus: "Sunt niste solutii mai bune decat oricare alte solutii pe care le-am auzit. Aproape toate partidele politice au fost implicate in luarea deciziilor politice care au dus la cresterea deficitului bugetar, fie in luarea deciziei de a imprumuta bani in conditii foarte clar stabilite. Toate partidele au stiut foarte bine care vor fi consecintele deciziei lor", a spus ambasadorul.

El a adaugat ca s-a stiut de la inceput ca deficitul trebuie mentinut sub un anumit prag iar pentru aceasta erau necesare fie taieri de cheltuieli, fie cresteri de impozite.

"Cresterea impozitelor nu este o solutie. Cred ca Mugur Isarescu a avut dreptate: cresterea taxelor nu este o masura de luat in mijlocul recesiunii. Noi nu facem asa ceva in Statele Unite si cred ca nici aici nu ar trebui luate astfel de decizii. Deci ce alta solutie exista? (...) Aveati nevoie de o alta transa pentru a va sustine economia. Sincer, nu era alta optiune", a comentat ambasadorul.

El a confirmat ca o crestere a taxelor ar descuraja potentialii investitori.

"Cea mai scurta cale pentru a face situatia mai buna pentru populatie este sa angajezi cat mai multi oameni si sa le cresti salariile. Iar acest lucru trebuie sa se intample in primul rand in sectorul privat", a mai spus el.

Intrebat daca aceste masuri sunt suficiente pentru a evita o eventuala crestere a impozitelor ambasadorul a spus: "Nu stiu raspunsul la aceasta intrebare".

”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#gitenstein, #majorare, #pensii, #reduceri, #salarii, #taxe , #stiri Mugur Isarescu