Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rata creditelor neperformante: 17% sau de 22,3%, in functie de metodologie

Rata creditelor neperformante: 17% sau de 22,3%, in functie de metodologie


Rata creditelor neperformante in Romania, calculata dupa metodologia Autoritatii Bancare Europene (ABE), este de 17%, in timp ce acelasi indicator, calculat dupa metodologia romaneasca, este de 22,3%, a anuntat, joi, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

"Aplicand metodologia Autoritatii Bancare Europene, de calcul a ratei creditelor neperformante, rata este de 17%, nu de 22%", a subliniat Isarescu.

Potrivit acestuia, pana in prezent, in Romania, rata creditelor neperformante se calcula ca raport intre creditele neperformante si total credit neguvernamental.

Conform metodologiei Autoritatii Europene, rata se calculeaza ca raport intre creditele neperformante si total credit (guvernamental si neguvernamental).

Isarescu a explicat ca, in Romania, s-au folosit indicatorii cei mai severi pentru calculul ratei creditelor neperformante, printre altele, pentru a nu se repeta istoria din 1997 - 1998 cand creditele neperformante au fost ascunse.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1874 ori