Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pazea... Sedinta la Banca Nationala!!!

Pazea... Sedinta la Banca Nationala!!!

Noile masuri de politica monetara pe care le va adopta Consiliul de Administratie al BNR in sedinta de astazi sunt asteptate cu interes, in conditiile in care inflatia pe februarie a fost numai de 0,24%Este, insa, foarte posibil sa asistam la noi "restrictii" din partea Bancii Centrale, atata timp cat guvernatorul Mugur Isarescu a invitat presa (un moment istoric!) pentru a prezenta la cald deciziile sefilor de la BNR. Ce va fi poti afla in timp real pe BankingNews la ora 15.30.

"Suntem pregatiti sa utilizam intregul set de instrumente de care dispune Banca Nationala pentru a contracara presiunile inflationiste", subliniau membrii Consiliului de Administratie de la BNR la sedinta din 8 februarie.

De altfel, atunci Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei a luat cateva hotarari care au nemultumit comunitatea bancara:

* majorarea ratei dobanzii de politica monetara cu un punct procentual de la nivelul de 7,5 la suta pe an la 8,5 la suta pe an;

* continuarea sterilizarii substantiale a excesului de lichiditate de pe piata monetara interna prin intermediul operatiunilor de piata;

* majorarea nivelului ratei rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in valuta ale institutiilor de credit de la 35 la suta la 40 la suta incepand cu perioada de aplicare 24 martie-23 aprilie 2006;

* mentinerea masurilor prudentiale de temperare a expansiunii creditului neguvernamental, in special a componentei sale in valuta, si implementarea accelerata a legislatiei de reglementare a activitatii de creditare a institutiilor financiare nebancare.

Banking News - publicatie electronica specializata pe informatii financiar-bancare

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 947 ori