Mugur Isarescu, premier?

Luni, 14 Februarie 2011, ora 23:17
1891 citiri
Mugur Isarescu, premier?

Guvernatorul BNR a fost propus pentru functia de prim-ministru al Romaniei de catre Traian Basescu, care isi doreste la conducerea Guvernului un premier independent.

"Basescu s-a dus special la BNR pentru discutia cu guvernatorul. Presedintele a venit cu solutia premierului independent dupa ce a constatat la discutia cu liderii de organizatii PDL ca Boc nu mai are sustinerea necesara pentru a ramane si la partid, si la Guvern.

Traian Basescu se grabeste sa impuna un nou premier pentru ca Alianta PSD-PNL nu s-a inregistrat inca la Tribunal si, formal, nu va putea spune la consultarile viitoare de la Cotroceni ca are grupul parlamentar cel mai numeros", potrivit Gandul.

Presedintele Traian Basescu a avut doua intalniri cu membrii PDL, inaintea alegerilor pentru conducerea centrala.

Conform unor surse participante la discutiile de duminica si luni, Basescu a vrut sa afle cum vad liderii de filiale situatia din partid si, mai ales, evolutia PDL.

Presedintele ar fi spus ca el nu are nicio preferinta pentru vreun candidat la sefia partidului, dar ca ar vrea sa ii vada in conducere pe «reformistii» Sever Voinescu, Monica Macovei, Cristian Preda, Traian Radu Ungureanu si Teodor Baconschi.

#conducerea guvernului, #mugur isarescu, #premier independent , #stiri Mugur Isarescu