Mugur Isarescu, membru corespondent al Academiei Regale a Doctorilor din Spania

Miercuri, 25 Noiembrie 2009, ora 16:02
1473 citiri
Mugur Isarescu, membru corespondent al Academiei Regale a Doctorilor din Spania

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a devenit membru corespondent al Academiei Regale a Doctorilor din Spania, dupa ce in urma cu un an el a fost primit ca membru corespondent al Academiei Regale de Stiinte Economice si Financiare din Spania.

In cadrul ceremoniei, desfasurate marti la Barcelona, presedintele Academiei Regale de Stiinte Economice si Financiare, Gil Aluja, care este si vicepresedinte al Academiei Regale a Doctorilor, a subliniat ca "Mugur Isarescu este unica personalitate din strainatate admisa in doua academii spaniole", precizeaza Mediafax.

Ceremonia a fost condusa de Josep Casajuana, presedintele Academiei Regale a Doctorilor din Spania, institutie care dateaza din 1533, devenita printr-o lege din 1857 Consiliul Inteleptilor, iar din 1989 primind titlul de Reial Academia de Doctors.

"Multumindu-va, excelenta voastra domnule presedinte, pentru onoarea de a-mi sustine intrarea intr-una dintre cele mai respectabile institutii regale din Spania - continuatoare a celebrei Adunari a celor 100 de Intelepti ai Spaniei - vreau sa va asigur de sentimentele mele de adanca gratitudine si, totodata, de dorinta mea de a contribui, prin toate eforturile, la realizarea inaltelor scopuri ale acestei institutii de notorietate pe plan international. Multumesc excelentelor voastre, domnilor academicieni, pentru generoasa primire si sper sa merit o asemenea mare onoare", a spus Isarescu.

Guvernatorul BNR a prezentat dizertatia intitulata "Finantarea dezechilibrului extern si ajustarea macroeconomica in conditiile crizei financiare. Cazul Romaniei".

Isarescu a precizat ca, in cazul Romaniei, unele ajustari ar fi fost foarte dureroase fara asistenta financiara externa.

"In acest context, acordurile cu UE si cu FMI au furnizat doua elemente esentiale pentru economia romaneasca: acoperirea deficitului de finantare externa si credibilitatea", a spus guvernatorul BNR.

Academia Regala a Doctorilor din Spania are 100 de academicieni si 50 de membri corespondenti. Presedinte de onoare este Regele Juan Carlos I.

Academicieni si membrii corespondenti sunt cuprinsi in cinci sectiuni: stiintele sanatatii, stiintele sociale, stiintele umaniste, stiintele experimentale si stiintele tehnologice.

 

#academie, #doctor, #isarescu, #membru, #regala, #spania , #stiri Mugur Isarescu