Mugur Isarescu, Doctor Honoris Causa la Chisinau

Vineri, 24 Septembrie 2010, ora 11:08
1264 citiri
Mugur Isarescu, Doctor Honoris Causa la Chisinau

La Academia de Studii Economice a Republicii Moldova din Chisinau are loc vineri ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, informeaza reprezentantii BNR, informeaza NewsIn.

Cu aceasta ocazie, Mugur Isarescu sustine disertatia "Reflectii privind politica monetara in contextul crizei financiare".

La evenimentul organizat cu ocazia aniversarii a 130 de ani de la infiintarea BNR, de la inceputul lunii septembrie, guvernatorul BNR a declarat ca generatiile urmatoare vor judeca mai bine potentialele greseli facute de banca centrala in actualul context economic.

"Cat priveste prezentul, e greu sa ne autocaracterizam. O pot face mai bine autoritatile statului, opinia publica.

In numai 20 de ani, societatea romaneasca a trecut prin schimbari majore. Generatiile viitoare vor judeca mai bine ce am facut corect si ce nu am facut bine", a spus Isarescu, in deschiderea unui concert organizat cu ocazia aniversarii a 130 de ani de la infiintarea BNR.

"Daca ar fi sa caut cateva cuvinte cheie, pentru a defini prin ce se caracterizeaza Banca Nationala a Romaniei, de fapt ce a insemnat de-a lungul timpului dar si ce inseamna astazi, acestea sunt cu certitudine: o institutie solida, stabila, credibila, reformatoare, dar si dinamica", a afirmat seful bancii centrale.

El a mentionat ca BNR este in prezent banca centrala a unui stat membru al Uniunii Europene, fiind astfel membra a Sistemului European al Bancilor Centrale. Isarescu a spus ca BNR se afla in prezent intr-un efort "sustinut" de pregatire pentru adoptarea monedei unice in perspectiva urmatorilor ani.

"Dupa 130 de ani, ne apare relevant adevarul ca Banca Nationala a cunoscut urcusuri si coborasuri, dupa cum insasi istoria Romaniei a trecut prin momente de calm si de constructie sau prin imprejurari dramatice.

Un numitor comun: intotdeauna Banca Nationala i-a fost de ajutor tarii sa-si depaseasca momentele grele", a declarat Isarescu, mentionand ca institutia a finantat cheltuielile Primul Razboi Mondial, iar in perioada interbelica a avut un rol important in refacerea economica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#causa, #doctor, #honoris, #isarescu, #mugur , #stiri Mugur Isarescu