Isarescu: situatia actuala a Romaniei, destul de complicata

Luni, 10 Mai 2010, ora 16:07
2630 citiri
Isarescu: situatia actuala a Romaniei, destul de complicata

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat, luni, dupa intalnirea cu membrii conducerii Senatului, ca i-a informat pe acestia "mai pe larg" despre continutul scrisorii de intentie a Guvernului catre FMI si a apreciat ca situatia actuala a Romaniei este "destul de complicata", informeaza NewsIn.

  Isarescu a relatat ca le-a vorbit senatorilor despre masurile specifice BNR privind stabilitatea financiara, politica monetara, onorarea platilor scadente ale statului in perioada urmatoare si despre finantarea deficitului bugetar, dar ca au fost atinse si problema cursului leului si "posibile miscari ale dobanzilor, intr-un context mondial si regional destul de tensionat".

"Situatia este destul de complicata, nu numai a Romaniei, ci mai ales in regiunea noastra. Nu putem sa o neglijam, nu putem sa uitam impactul rapid care poate sa apara, asta este caracteristica unei crize financiare, are o declansare extrem de scurta, cu momente violente de desfasurare.

Saptamana trecuta a fost un exemplu, impactul crizei financiare din Grecia nu s-a oprit la Romania, zlotul polonez a avut miscari mult mai violente decat a avut leul romanesc.

Sunt lucruri pe care categoric le stim, este bine sa le evaluam sub toate aspectele, nu doar financiar si economic, dar si social si politic", a spus guvernatorul BNR.

Membrii Biroului Permanent al Senatului s-au intalnit luni cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, pentru a discuta despre situatia economica a Romaniei si masurile anuntate de Guvernul Boc.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, nu a participat la intalnire, desi fusese invitat, el alegand sa mearga la reuniunea dintre presedintele Basescu si parlamentarii puterii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#isarescu, #situatie, #romania, #criza , #stiri Mugur Isarescu