Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Isarescu: salariile bugetarilor, ajustate in functie de economie

Isarescu: salariile bugetarilor, ajustate in functie de economie

Salariile bugetarilor si pensiile vor fi corectate la cat poate sa duca economia, iar corectia este de preferat sa se faca in mod transparent, care ar implica rationalizarea chetuielilor bugetare sau majorari de impozite, a declarat marti guveratorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, citat de NewsIn.

"Economia se corecteaza pana la urma.

Si salariile si pensiile vor fi corectate la cat poate sa duca economia.


Este inevitabil acest lucru", a mentionat Isarescu.


El a adaugat ca finantistii nu pot face decat sa amane putin lucrurile, sa gaseasca finantare de deficite.


Mugur Isarescu a adaugat ca trebuie sa facem corectiile necesare intr-o maniera transparenta, cu un mixt de masuri si sa cream locuri de munca.


Isarescu nu a recomandat insa corectia facuta in mod "netransparent, periculos si nedrept - prin inflatie cu diversele ei forme".


Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei a mentionat ca in 1989 statul functiona cu 800.000-900.000 de bugetari, mai putin de un milion.


"Daca singurul rezultat a celor 20 de ani este sa avem 1,4 milioane de bugetari si sa ne intrebam unde este problema si sa o impingem in toate partile, eu cred ca avem intr-adevar o problema de dialog social.


Pentru a nu mai avea asemenea probleme cu acoperirea cheltuielilior bugetare si cu finantarea deficitului bugetar cred ca trebuie sa facem corecturile necesare intr-o maniera transparenta, probabil cu un mixt de masuri, si sa cream locuri de munca.


Numai locurile de munca din economia reala platesc in ultima instanta taxele si contributiile", a precizat Isarescu.


Isarescu a reiterat ca eforturile bancii centrale de a reduce rata inflatiei au fost foarte mari in conditiile in care a avut nevoie de trei ani pentru a o reduce de la 7% la 4%. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1261 ori
Citeste mai multe desprebugetari economie isarescu salarii