Isarescu: Romania va iesi din recesiune prin aplicarea unor constrangeri bugetare

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 15:00
3794 citiri
Isarescu: Romania va iesi din recesiune prin aplicarea unor constrangeri bugetare

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat, miercuri, ca Romania va iesi din recesiune doar prin aplicarea unor constrangeri bugetare tari, aratand ca absenta acestora duce la relaxare si o inclinatie spre protectia sociala, precizeaza Mediafax.

"Mi-aduc aminte ca in anii '90-'91 constrangerile bugetare tari erau un termen central in ceea ce priveste programele de redresare economica. Pare paradoxal, constrangerile bugetare tari, acelea ajuta economia", a spus Isarescu la dezbaterea "Romania 2010: constrangerile economico-financiare si imperativele sociale".

Guvernatorul BNR a explicat ca in functie de politica bugetara adoptata se poate stimula munca, rigoarea in cheltuirea banului, si nu numai public, dar si privat, eficienta, productivitatea.

La intrebarea "Cum se poate iesi din recesiunea economica", seful bancii centrale a raspuns ca prin adoptarea unor constrangeri bugetare tari.

"Daca avem constrangeri bugetare slabe descurajam in continuare munca, nu avem cum sa iesim, nu se iese asa din recesiune, iar cresterea economica nu este un dat in jurul caruia se invart toate celelalte, ci este un rezultat", a mai spus Isarescu.

#bugetare, #constrangeri, #isarescu, #recesiune , #stiri Mugur Isarescu