Isarescu: Romania a aderat la UE in 2007 nepregatita

Joi, 05 Noiembrie 2009, ora 23:29
1538 citiri
Isarescu: Romania a aderat la UE in 2007 nepregatita

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat joi ca spera ca Romania sa intre in zona euro in 2014, dar cu o economie pregatita, subliniind ca Romania a aderat la UE in 2007 nepregatita, insa beneficiaza acum de protectia blocului european.

Aderarea la UE in 2007 reprezinta "una din lectiile care m-a invatat ce inseamna sa intri nepregatit intr-un club. Aderarea in zona euro in 2014 sper sa fie indeplinita, dar sper prin pregatirea cum trebuie a economiei", a afirmat Isarescu, la seminarul "Dupa 20 de ani" organizat de Clubul Bucuresti.

El a adaugat ca stabilirea unui termen tinta este "un lucru esential" si a amintit de momentul negocierilor pentru aderarea la Uniunea Europeana, in anul 2000, cand "ne-am asumat riscul ca nu suntem pregatiti, dar am spus ca economia o sa-si revina, chiar daca veneam dupa trei ani de scadere".

"I-am spus lui Romano Prodi (presedintele de atunci al CE n.r.) ca sapte ani este o cifra biblica si chiar mi-a spus ca argumentul este tare", a mentionat guvernatorul. De asemenea, el s-a declarat "multumit" ca Romania a reusit sa adere in 2007 la UE, in conditiile in care acum beneficiaza de sustinerea blocului comunitar.

"Uitandu-ma la efectele pe care criza le-a avut asupra statelor care nu sunt membre UE, sunt multumit ca noi am reusit sa-i convingem ca este bine sa aderam in 2007 si am ajuns la acel moment", a mai spus Isarescu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#isarescu, #romania, #ue, #euro , #stiri Mugur Isarescu