Isarescu: povara fiscala la nivelul intreprinderilor trebuie scazuta

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 13:35
1591 citiri
Isarescu: povara fiscala la nivelul intreprinderilor trebuie scazuta

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, considera ca este esentiala o reducere a poverii fiscale la nivelul intreprinderilor, iar Romania are, prin comparatie cu alte state, o fiscalitate redusa la nivel de PIB, dar impovaratoare la nivelul intreprinderilor, informeaza NewsIn.

"Suntem intr-o mare capcana din cauza poverii sociale si a nefiscalizarii agriculturii. Avem incasari la buget de 30-32%, dar povara pe intreprinderea platitoare este de 60-70%.

Toti cei din productie sunt pur si simplu sugrumati. Aceasta este si sursa muncii la negru", a declarat miercuri Isarescu.

Guvernatorul BNR a mai spus ca Romania este o tara cu fiscalitate redusa la nivel de PIB, prin comparatie cu alte state, dar "impovaratoare la nivelul intreprinderilor".

Totodata, Isarescu sustine ca nu vor putea fi reduse contributiile sociale pana cand nu se va crea un echilibru numeric intre contribuabilii care muncesc si beneficiarii de asistenta sociala.

Guvernatorul BNR recomanda stimularea muncii "prin reducerea poverii sociale", precizand ca in prezent sunt numai patru milioane de contribuabili si "peste cinci milioane de beneficiari, sub diverse forme". 

#isarescu, # povara fiscala, # intreprinderile, # fiscalitate, # pib , #stiri Mugur Isarescu