Isarescu: populismul discursului public, drumul spre iad

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 11:53
1746 citiri
Isarescu: populismul discursului public, drumul spre iad

Capcana populismului este dominanta in discursul public si reprezinta "drumul spre iad", iar riscul de a promite mai mult decat isi permite economia, care a facut foarte mult rau Romaniei, este in crestere odata cu apropierea alegerilor, a afirmat joi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, citat de Mediafax.

"Nu este suficient sa ai intentii bune si sa vorbesti bine la televizor, capcana populismului ne pandeste si este aproape dominanta in discursul public de astazi si este exact drumul spre iad (...)

Riscul de a confunda dorinta cu putinta a facut deja foarte mult rau Romaniei. Riscul ne pandeste pentru ca alegerile se apropie si tentatia de a promite mai mult decat poate acorda economia este mare", a spus Isarescu in conferinta "Coordonate de actualitate ale restructurarii economiei romanesti".

El a aratat ca, in final, rolul factorului politic este sa gaseasca un echilibru intre ceea ce se poate si ceea ce se doreste si sa echilibreze in timp povara fiscala pe generatii.

Vorbind despre politicile fiscale si privind forta de munca, guvernatorul BNR a aratat ca "ambele au starnit, mai ales in acest an, prea multe pasiuni politice, sociale, sindicale si un studiu prea putin aprofundat".

Isarescu a continuat critica asupra discursului public, aratand ca dezbaterile privind deficitul bugetar se poarta "de parca cineva arunca cu bani din cer", iar problema este tratata "cu o nonsalanta inspaimant?toare".

"Problema datoriei publice nu este trecuta nici macar pe umerii generatiei viitoare, ci pe umerii altcuiva. Apare ca o povara care nu vine in urma deciziilor noastre", a adaugat oficialul bancii centrale.

Florin Jianu (CNIPMMR): mediul de afaceri e in secolul 21, dar politicile publice din Romania au ramas in urma
Florin Jianu (CNIPMMR): mediul de afaceri e in secolul 21, dar politicile publice din Romania au ramas in urma
In opinia lui Florin Jianu, presedintele Consiliului National al IMM-urilor din Romania (CNIPMMR), mediul de afaceri din Romania este in secolul 21, dar politicile publice sunt in secolul 20, de...
România are 20 de miliarde de euro din PNNR. Banii trebuie cheltuiți până în august 2026
România are 20 de miliarde de euro din PNNR. Banii trebuie cheltuiți până în august 2026
Toate proiectele din PNRR trebuie să fie încheiate până în august 2026, dar multe investiții în energie sunt întârziate, a declarat ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Adrian...
#discurs, #economie, #isarescu, #public , #stiri Mugur Isarescu