Isarescu: nu avem apetit pentru reforme

Joi, 10 Martie 2011, ora 23:38
1292 citiri
Isarescu: nu avem apetit pentru reforme

Romania trebuie sa asigure coerenta politicilor si un ritm sustinut al reformelor, astfel incat adoptarea euro sa devina posibila la o data cat mai aproape de 2015, a declarat, joi, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, potrivit Mediafax. 

" Pentru Romania, ca tara aspiranta la adoptarea euro, este vitala pregatirea tehnica in vederea indeplinirii tuturor criteriilor, fara exceptie.

Asa cum am mai declarat, este important totodata sa avem definita o tinta. Iar aceasta tinta trebuie sa fie pastrata, chiar daca pe parcurs ar putea fi modificata, astfel incat apetitul pentru reformele necesare sa nu fie diminuat. Si dupa cum stim in Romania acest apetit nu este foarte mare. (...)

Fara indoiala, ca sa conferim sustenabilitate demersului nostru, este imperios necesar sa asiguram coerenta politicilor si un ritm sustinut al reformelor, astfel incat adoptarea euro sa devina posibila la o data cat mai apropiata de 2015", a declarat Isarescu, cu ocazia ceremoniei de inaugurare a Expozitiei euro la Bucuresti.

El a mentionat ca incepand cu februarie 2010 in BNR a fost infiintat Comitetul pentru Pregatirea Trecerii la Euro, iar din octombrie la lucrarile acestui comitet participa si reprezentanti ai MFP, ceea ce reprezinta "o dovada relevanta" ca Romania este preocupata de viitorul in zona euro.

"In perspectiva adoptarii euro de catre Romania, informarea publicului nu poate fi decat un proces continuu, pe care il pregatim de multa vreme si se deruleaza deja. (...)

Euro exprima semnificativ diversitatea europeana, prin intermediul motivelor arhitecturale infatisate pe bancnote si prin simbolurile plasate pe fatetele nationale ale monedelor", a continuat Isarescu.

El a spus ca este firesc ca BNR sa vrea ca societatea romaneasca sa cunoasca mai bine moneda aflata in circulatie in tarile din zona euro. 

#mugur isarescu, #adoptare euro, #euro, #reforme , #stiri Mugur Isarescu