Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Isarescu: Nicio banca nu o sa mai arunce cu bani, dupa ce au dat cu capul de prag

Isarescu: Nicio banca nu o sa mai arunce cu bani, dupa ce au dat cu capul de prag

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat, joi, ca va fi greu ca bancile sa fie convinse sa finanteze investitii, dupa socurile prin care au trecut, iar nicio institutie de credit nu va mai "arunca cu bani", dupa ce "s-au dat cu capul de prag".

"E greu sa convingi bancile comerciale, dupa socurile prin care au trecut, sa finanteze investitii. Nicio banca comerciala nu o sa arunce acum cu bani, dupa ce s-au dat cu capul de prag", a spus Isarescu in cadrul seminarului "Romania Financial Forum", organizat de MEDIAFAX si BNR.

Pe de alta parte, guvernatorul a precizat ca directia principala pe care trebuie sa o urmeze autoritatile pentru iesirea din criza este alocarea resurselor catre investitii, care au un efect mare de multiplicare in economie.

El a mai aratat ca, in perioada de crestere economica, Romania trebuia sa pastreze o rezerva bugetara si capacitatea de a avea o politica bugetara anticiclica.

"De ce oare trecem pe aceeasi pagina, in mod putin responsabil, reduceri de impozite, cheltuieli mai mari, deficite bugetare? Dar nimeni nu se intreaba cum se acopera. Jocul cu cifrele si propunerile parca nu se mai opreste. E o dovada de lipsa de maturitate sociala", a aratat Isarescu.

El a precizat ca o politica anticiclica de care dispune Banca Nationala in acest moment este eliberararea rezervelor minime obligatorii

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1260 ori
Citeste mai multe despreanticiclica investitii isarescu politica rmo