Isarescu: Modificarea structurii cheltuielilor bugetare, "absolut necesara"

Joi, 06 August 2009, ora 12:04
1302 citiri
Isarescu: Modificarea structurii cheltuielilor bugetare, "absolut necesara"

Modificarea structurii cheltuielilor bugetare, "absolut necesara", este mai importanta decat nivelul deficitului bugetar, insa legislatia face "extrem de greoaie" o reforma pe acest segment, prin indreptarea banilor dinspre salarii catre investitii, a spus guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, informeaza NewsIn.

"Sper cat de cat la o corectie pe structura bugetului. Dezbaterea merge pe marirea deficitului (bugetar, n.r.), dar mi se pare mai importanta o dezbatere pe structura cheltuielilor bugetare.

In ciuda constientizarii faptului ca nu poti pune pe partea de cheltuieli atat majorarile salariale, cat si investitiile, constatam ca singurele care au crescut au fost tot cheltuielile salariale si materiale, iar marja pe investitii se diminueaza", a spus Isarescu.



El a mentionat, insa, ca legislatia privind schimbarea structurii cheltuielilor bugetare este "extrem de greoaie si rigida", ceea ce face ca o reforma pe acest segment sa ia mult timp si sa fie "dureroasa, dar absolut necesara".

"E nevoie de un program pe ani de zile, pentru ca daca vine cineva si vrea sa se uite la economia romaneasca, structura fortei de munca e importanta", a comentat guvernatorul BNR.

#isarescu, #modificare, #cheltuieli , #stiri Mugur Isarescu