Isarescu: inflatia va cobori pana la 4% in 2011

Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 09:32
1358 citiri
Isarescu: inflatia va cobori pana la 4% in 2011

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat miercuri ca in urmatoarele luni vom asista la o descrestere destul de rapida a inflatiei de la nivelul de 8% la 6%, urmand sa ajunga la 4% spre sfarsitul acestui an, cu conditia sa nu apara noi corectii, transmite NewsIn.

"Daca nu vor aparea noi corectii, avem prognoza ca spre sfarsitul anului inflatia se va reduce spre 4%. Aceasta este insa conditia: sa nu se faca noi corectii, sa nu fie necesare ajustari in nivelul taxelor, impozitelor. In urmatoarele luni vom asista chiar la o descrestere destul de rapida a inflatiei de la nivelul de 8% la 6%", a spus Mugur Isarescu, la TVR.

Guvernatorul BNR a mai spus ca in Romania sunt circa 40.000 de proiecte de investitii neterminate, finantate de catre stat, precum scoli sau poduri.

"Toate acestea costa, toate acestea au insemnat niste nazuinte, niste sperante. Unele probabil ca sunt bani total irositi. Daca nu se inchide intr-o pierdere clara, se inchide in inflatie, adica intr-un fel de taxa, de impozit pe care o plateste fiecare dintre noi", a adaugat Isarescu.

Rata anuala a inflatiei a ajuns la 7,96% in decembrie. Tinta de inflatie stabilita de BNR pentru 2011 este de 3%, plus sau minus un punct procentual, iar prognoza este de 3,4%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bnr, #mugur isarescu, #tinta inflatie , #stiri Mugur Isarescu