Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Isarescu, despre BVB: fara disciplina financiara vom avea numai speculanti

Isarescu, despre BVB: fara disciplina financiara vom avea numai speculanti

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a declarat joi ca daca nu exista disciplina financiara, la bursa vor veni doar cei care vor "sa speculeze sau sa joace pe urcarile sau coborarile actiunilor". 

"In primul rand, Bursa trebuie sa fie cea care promoveaza disciplina financiara, credibilitatea si transparenta. Nu va exista economie de piata care sa functioneze fara aceste ingrediente: diciplina financiara, credibilitate, transparenta. Toti vorbim despre investitorii care sa vina la Bursa.

Daca aceste trei lucruri nu sunt asigurate, la Bursa vor veni doar cei care vor sa speculeze sau sa joace pe urcarile sau coborarile actiunilor.


Disciplina financiara, acesta nu este un cuvant pe care il rostim asa si ne trece pe langa ureche, disciplina financiara inseamna in primul rand registre, inseamna reguli foarte clare, inseamna penalizari severe pentru cei care nu respecta disciplina financiara", a explicat Isarescu.

Guvernatorul BNR a mai spus ca transparenta este o alta forma de a controla, prin public, faptul ca se respecta disciplina financiara.

"Aceste mesaje nu trebuie transmise doar de BNR. Trebuie sa veniti alaturi de noi in acest efort extraordinar de a spune economiei romanesti ce trebuie sa faca: disciplina financiara, credibilitate, transparenta. Transparenta este o alta forma de a controla, prin public, faptul ca intreprinderile respecta disciplina financiara, ca isi tin socotelile cum trebuie, ca nu mint.


Cine vine sa investeasca intr-o intreprindere, unde nu stie daca este profit sau pierdere, unde nu stie cum se fac socotelile? Al doilea efort pe care trebuie sa-l faceti alaturi de noi este educatia economica si financiara a publicului", a mai spus Isarescu.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1121 ori
Citeste mai multe desprebursa disciplina financiara isarescu