Isarescu: Cursul de schimb este stabil si in cazul in care variaza de la 4,1 la 4,3 lei/euro

Miercuri, 01 Iulie 2009, ora 15:20
1215 citiri
Isarescu: Cursul de schimb este stabil si in cazul in care variaza de la 4,1 la 4,3 lei/euro

Cursul de schimb este stabil in cazul in care variaza de la 4,1 la 4,3 lei/euro, interval in care moneda nationala s-a plasat in ultima perioada, a spus miercuri guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, precizand ca astfel de oscilatii, cu 5%, sunt normale, potrivit NewsIn.

"De la 4,1 la 4,3 lei/euro, cursul este stabil. Chiar si tarile care au incercat trecerea la un curs fix, dupa acordul de la Bretton Woods, au simtit nevoia unei marje de fluctuatie de 5%. Daca e la 4,2 lei/euro, adica la mijlocul intervalului, este foarte bine", a afirmat Isarescu.

Guvernatorul BNR a mai explicat ca un rol important in asigurarea stabilitatii cursului de schimb il are corelatia intre salarii si productivitatea muncii.

"Corelatia productivitate-salarii este esentiala in economia romaneasca si daca nu ne ocupam de ea, s-ar putea vedea in evolutia cursului. Momentan, consideram ca suntem intr-o zona de sustenabilitate pe dinamica actuala", a spus Isarescu.

Banca centrala a afisat, miercuri, un curs de referinta de 4,1892 lei/euro, cu aproape 2 bani (0,42%) mai scazut decat cel de marti, in conditiile in care, pe piata interbancara, leul s-a apreciat constant, in ton cu celelalte valute din regiune.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#isarescu, # curs, # salarii, # corelatie, # productivitate , #stiri Mugur Isarescu