Isarescu avertizeaza asupra impactului birocratiei de la Bruxelles

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 20:11
1333 citiri
Isarescu avertizeaza asupra impactului birocratiei de la Bruxelles

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a declarat joi ca o combinatie intre birocratia de la Bruxelles si birocratia noastra, postcomunista, poate sa fie fatala dezvoltarii acestei tari, anunta NewsIn.

"Pentru a avea o crestere economica sustenabila trebuie continuate reformele structurale pentru diminuarea, daca nu eliminarea poverilor birocratice. Stim ce inseamna aceste poveri birocratice pentru mediul de afaceri si stim mai ales cat de dificila este batalia cu ele.

Mai stim, de asemenea, ca o combinatie intre birocratia de la Bruxelles si birocratia noastra, sa o numesc post comunista, poate sa fie fatala dezvoltarii acestei tari", a declarat Mugur Isarescu, la conferinta "Provocarile cresterii economice in Uniunea Europeana. Reforme pentru viitorul Europei", la care a participat Vincent Cable, ministrul britanic pentru Afaceri si Inovatie.

Guvernatorul BNR sustine ca o crestere economica sustenabila a intregii Uniuni Europene, inclusiv a Romaniei, depinde in mare masura de corerenta imprimata politicilor economice.

"Nu exista un inlocuitor al politicilor economice coerente. Corectarea erorilor trecute de politica economica este dureroasa, de multe ori greu de inteles de catre public si inerent tarzie, dar este absolut necesara", a mai spus Isarescu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pe ce s-a bazat creșterea economică din primul trimestru al anului 2024. Exporturile ne trag în jos, potrivit BNR
Pe ce s-a bazat creșterea economică din primul trimestru al anului 2024. Exporturile ne trag în jos, potrivit BNR
Conducerea BNR apreciază că economia va avea creşteri trimestriale mai solide în prima parte a acestui an decât cele previzionate anterior, implicând totuşi o scădere semnificativă a...
#isarescu, #birocratie, #romania, #crestere economica , #stiri Mugur Isarescu