Isarescu: Avem un numar semnificativ de credite neperformante

Marti, 15 Februarie 2011, ora 14:31
1447 citiri
Isarescu: Avem un numar semnificativ de credite neperformante

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat marti ca institutiile de credit din Romania au un numar semnificativ de credite neperformante, care se incadreaza in tendintele mondiale, iar nerestructurarea acestor credite poate duce la nerecuperarea activelor, precizeaza NewsIn.

"Avem un numar semnificativ de credite neperformante. Nu este in afara tendintelor mondiale, dar este un numar semnificativ, care nu poate fi neglijat catusi de putin", a mentionat Isarescu.

Guvernatorul BNR a facut referire la intarzierile de peste 90 de zile, dar si la cele de 60 de zile.

"Nerestructurarea acestor credite neperformante este de natura sa duca, pe de o parte, la nerecuperarea activelor", sustine Isarescu, care a adaugat ca, pe de alta parte, sunt "consecinte micro si macroeconomice negative".

Guvernatorul BNR a mai spus ca perspectiva reorganizarii pe cale naturala "a fost o speranta uneori fructificata", insa ingreunata de "gradul inalt de neincredere".

Isarescu a subliniat ca Romania are si un grad scazut de capitalizare a economiei si un grad ridicat de prudenta a bancilor in ceea ce priveste creditarea.

"In acest context, asigurarea finantarii activitatii impreuna cu controlul costurilor pot fi conditii posibile de relansare generala a economiei", a mai spus Isarescu.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#credite neperformante, #isarescu, #nerestructurare credite , #stiri Mugur Isarescu