Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Economia romaneasca poate deveni supraincalzita

Economia romaneasca poate deveni supraincalzita

HETI VILGGAZDASG (Ungaria)- Potrivit guvernatorului BNR, economia Romaniei va atinge si in cel de-al doilea trimestru o crestere a PIB de peste 8%. Mugur Isarescu a precizat ca nivelul cresterii economice din primul trimestru a fost de asemenea 8,2%.

Guvernul vede una din garantiile cresterii puternice in dezvoltarea agriculturii.

Dupa cum se apreciaza, sectorul agricol isi poate dubla productia anul acesta, dupa conditiile proaste, secetoase din anul trecut.

In opinia lui Isarescu insa cresterea economica rapida poate amplifica si vulnerabilitatea economiei tarii, pentru ca ar putea de exemplu sa duca la cresterea importului.

Economia prezinta din mai multe privinte semnele unei supraincalziri. Euforia manifestata in activitatea acordarii de credite este periculoasa. Dupa cum a afirmat Isarescu, BNR incearca sa duca o politica de diminuare a pericolelor, aceasta metoda a dus la scaderea inflatiei la putin sub 8,5%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1225 ori