De ce nu vrea Mugur Isarescu sa fie premier?

Joi, 10 Decembrie 2009, ora 09:47
1744 citiri
De ce nu vrea Mugur Isarescu sa fie premier?

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, nu va accepta in nicio situatie un mandat de premier, a declarat consilierul sau, Adrian Vasilescu, care a explicat si motivele care stau la baza acestui refuz categoric.

"Parca este un facut. De cate ori apare in discutie nevoia unui premier, in mass-media incepe sa circule numele lui Mugur Isarescu. Precizez ca pana la aceasta ora nu i s-a facut o asemenea propunere", a spus Vasilescu.

Mai mult, potrivit lui Vasilescu, guvernatorul BNR este convins ca "un premier eficient trebuie sa aiba in spate un partid puternic. Unui premier independent ii este foarte greu sa isi indeplineasca mandatul respectiv",

Un alt motiv al refuzarii unei posibile propuneri isi are radacinile strict in situatia economica.

"Batalia economica pentru anul 2010 va fi extrem de importanta pentru Romania, iar frontul de la BNR este poate cel mai important", a concluzionat Vasilescu, care a mai adaugat totusi, de aceasta data in nume personal, ca, "in aceste conditii, prezenta guvernatorului la post are insemnatate cardinala".

Intr-adevar, prezenta lui Isarescu la Banca Nationala are insemnatate si pe termen scurt, dar si mediu, el avand sansa de a fi guvernatorul care va asigura, in 2012, trecerea Romaniei la moneda unica europeana. Apoi, politica monetara va fi preluata de Banca Centrala Europeana. 

 

#bnr, #guvernator, #isarescu, #motive, #premier, #refuz , #stiri Mugur Isarescu