De ce nu vrea Isarescu sa fie premier? "Un ulcior nu merge de doua ori la apa"

Sambata, 06 Noiembrie 2010, ora 10:58
1910 citiri
De ce nu vrea Isarescu sa fie premier? "Un ulcior nu merge de doua ori la apa"

"Am dat definitia primului ministru, am zis ca este o treaba foarte grea si trebuie sa aiba sub 60 de ani, eu am trecut spre 62 de ani", a declarat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, intr-un interviu acordat Radio Romania Actualitati. Intrebat de ce nu a acceptat in aceasta perioada pozitia de premier, Isarescu a raspuns ca a ocupat o data aceasta pozitie, iar "un ulcior nu merge de doua ori la apa".

"Depinde care este guvernul care va veni, daca va veni un guvern serios si va asigura continuitatea... Nu aici este problema, nu sprijinim niciun fel de guvern, pentru ca nu avem voie sa facem politica, sprijinim un program care este inevitabil din punct de vedere al ajustarii.

Se pot gasi variante in ceea ce priveste maniera, intrumentele folosite pentru ajustare", a spus Isarescu intr-un interviu la Radio Romania Actualitati (RRA), dupa ce a fost intrebat ce se va intampla din punct de vedere al stabilitatii macroeconomice daca Guvernul va fi schimbat peste patru luni.

Intrebat de ce nu a acceptat in aceasta perioada pozitia de premier, Isarescu a raspuns ca a ocupat o data aceasta pozitie, iar "un ulcior nu merge de doua ori la apa".

"Am dat definitia primului ministru, am zis ca este o treaba foarte grea si trebuie sa aiba sub 60 de ani, eu am trecut spre 62 de ani", a continuat Isarescu.

Presedintele Traian Basescu declara anul trecut in octombrie ca cea mai buna solutie pentru postul de premier ar fi fost Mugur Isarescu, dar miscarea ar fi pus un semn de intrebare pe capacitatea BNR de a face fata perioadei de criza.

"Nu puteai sa iei guvernatorul de la BNR si sa-l duci la guvern" spunea atunci Basescu.

Mugur Isarescu a fost premier din decembrie 1999 pana in noiembrie 2000, cand a candidat la Presedintie, insa a obtinut in primul tur de scrutin doar 9,5% din voturi. 

#isarescu, #premier, #program, #stabilitate , #stiri Mugur Isarescu