Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bugetarii, ultimii care vor simti cresterea nivelului de trai

Bugetarii, ultimii care vor simti cresterea nivelului de trai

Nivelul de trai va creste diferentiat si primele beneficii vor fi inca din acest an in sectoarele legate de productie si export, dar se va simti mult intarziat in zona bugetara, iar beneficiarii de asistenta sociala vor ajunge la standardul din 2008 abia in 2015, considera guvernatorul BNR, transmite Mediafax.

"Parerea mea este ca maniera in care se redreseaza si, sper, va creste economia romaneasca in perioada urmatoare, fiind bazata numai in subsidiar pe consum si in principal pe export si productie, va imprima si caracteristicile corespunzatoare legate de cresterea nivelului de trai si de perceptia acestei cresteri.

Se va face mult mai lent decat dupa redresarea din anul 2000", a declarat pentru MEDIAFAX guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

El a explicat ca imbunatatirea nivelului de trai se va observa in primul rand in sectoarele legate de productie si export, inca din acest an, si va fi mult intarziata in sectorul bugetar si de asistenta sociala.

"In ceea ce priveste aceasta din urma, trec la pensionari, ea va depinde nu numai de rata cresterii economice, dar si de imbunatatirea raportului intre contribuabili si beneficiari.

Deci nu este nicio sansa pana prin 2015. Toate acestea fac ca raspunsul la intrebarea dumneavoastra sa nu poate sa fie dat intr-o maniera trasanta, pentru ca atunci (in 2008 - n.r.) toata lumea traia mai bine ca era stimularea consumului. Cred ca in ceea ce priveste sectoarele care sunt locomotiva actuala a cresterii economice, exporturile, productia industria, se va simti chiar din acest an", a incheiat guvernatorul bancii centrale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1350 ori