Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Angaja?ii G?rzii Financiare ?i ai ANAF vor salarii cu 50% mai mari

Angaja?ii G?rzii Financiare ?i ai ANAF vor salarii cu 50% mai mari

Aproape 100 de functionari publici din institutiile de control din cadrul ANAF, Inspectiei Muncii, Garzii Financiare si Garzii de Mediu protesteaza in fata Palatului Victoria, cerand majorarea salariilor cu 50%.Sindicalistii sunt nemultumiti de conditiile proaste de munca si ameninta ca vor declansa greva de avertisment daca Executivul nu le va solutiona revendicarile.


Reprezentantii Sindicatului National al Functionarilor Publici sustin ca protestul de joi se va incheia la ora 13:00.


Tot in aceasta dimineata, aproape 100.000 de functionari publici afiliati SedLex au intrerupt lucrul intre orele 08:00 - 10:00, dupa ce negocierile cu reprezentantii Guvernului privind majorarea salariilor cu 50% au esuat.


Dupa primele runde de negocieri cu reprezentantii Executivului, Alianta Sed Lex si Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) solicita, in continuare, o majorare cu 50% a salariilor personalului din administratie si atentioneaza Guvernul ca aceasta este singura solutie pentru a crea echitate sociala la nivelul intregului sistem bugetar.


De altfel, sindicatele sustin ca au cerut acordarea majorarii de 50% diferentiat - mai mult pentru categoriile de salariati cu venituri sub 800 lei net si mai putin pentru cei care depasesc 1.500 lei net.


Sindicalistii din administratie sustin ca solicitarea de majorare a salariilor este indreptatita si in cazul in care judecatorii Curtii Constitutionale vor da castig de cauza Guvernului, in cazul sesizarii depuse pe Legea care prevede majorarea salariilor cadrelor didactice cu 50%, deoarece angajatii din invatamant castiga in prezent mai mult decat cei din administratie.


Si cadrele medicale afiliate Sanitas au hotarat, luni, in cadrul Consiliului National al CNSLR Fratia, sa ceara majorarea cu 60% a salariilor persoanelor din sistemul sanitar, urmand ca joi sa decida, in biroul executiv, calendarul actiunilor de protest, daca nu le vor fi acceptate revendicarile.


Premierul Calin Popescu-Taiceanu declara, dupa o intalnire cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, ca fiecare angajat din Romania ar trebui sa plateasca anual un impozit suplimentar de 2.000 de euro, astfel incat sa fie asigurate cele 10 miliarde de euro necesare pentru majorarile salariale solicitate de bugetari.


Tariceanu a invitat sindicatele, vineri, la ora 13:00, la Palatul Victoria, pentru a discuta despre subiecte "aflate in atentia Guvernului si a sindicatelor" si despre implicatiile evolutiei pietelor financiare la nivel mondial. La discutii sunt asteptati sa participe liderii sindicali ai confederatiilor sindicale CNSRL Fratia, BNS, Cartel Alfa, Meridian, si CSDR.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1947 ori