Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Alegerile nu trebuie sa afecteze stabilitatea economica

Alegerile nu trebuie sa afecteze stabilitatea economica

Un an in care se organizeaza alegeri nu trebuie sa dauneze stabilitatii economice, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, care a atrage atentia ca Romania trebuie sa gaseasca "drumul cel drept" intre pastrarea echilibrului macroeconomic si financiar si alegeri. 

"Nu cred ca un an de alegeri trebuie sa fie in dauna stabilitatii economice.

Trebuie sa gasim drumul cel drept intre exercitiile democratice si pastrarea echilibrului macroeconomic si financiar", a afirmat Isarescu, citat de Mediafax, cu ocazia decernarii diplomei "Virgil Madgearu", de catre Academia de Studii Economice din Bucuresti.

Guvernatorul BNR a adaugat ca in ultimii 20 de ani a avut in repetate randuri mesajul ca Romania se afla la rascruce, iar uneori aceasta situatie a dus la decizii sub presiune.

"De prea multe ori in ultimii 20 de ani am fost la rascruce de drumuri.

Acum mesajul meu este ca societatea si economia nu se afla la rascruce de drumuri, ci este momentul unei concilieri, consolidari si credibilizari", a spus Isarescu.

Oficialul bancii centrale a explicat ca mesajele de rascruce de drumuri din ultimii ani, care vizau necesitatea unei cresteri economice sustinute, au dus pana la urma la o evolutie neconsistenta si necredibila a economiei, care acum trebuie sa se ajusteze. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 834 ori
Citeste mai multe desprealegeri economica isarescu stabilitate