Mugur Isarescu: Trebuie sa ne pregatim pentru dezintermediere bancara

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 14:00
1547 citiri
Mugur Isarescu: Trebuie sa ne pregatim pentru dezintermediere bancara

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat miercuri ca Romania trebuie sa se pregateasca pentru procesul de dezintermediere bancara, pentru ca este inerent, toate semnalele ducand acolo.

"Noi trebuie sa ne pregatim categoric pentru un deleveraging (dezintermediere bancara, n.r) in Romania, pentru ca este un proces inerent, toate semnalele duc acolo. Ca nu este drept... multe nedreptati se intampla in lumea de astazi si... dar daca ne plangem pe umar nu am facut nimic. Dar o anumita pregatire in politica monetara si in politica de supraveghere trebuie sa aiba loc, ca sa evitam un credit crunch (inasprirea conditiilor de creditare, n.r.). Atunci hai sa gandim din nou paradigmele. Avem nevoie de investitii, de funding, bancile au nevoie de funding si cele foarte dependente de un funding de la bancile mama trebuie sa-si gaseasca alternative si atunci avem nevoie de alte intrari de capital, chiar daca ele sunt pe termen scurt, de portofoliu", a spus Isarescu.

Guvernatorul a declarat ca BNR se uita mai putin la cursul de schimb decat se crede.

"Trebuie sa scoatem aceasta obsesie ca ne uitam numai la cursul de schimb. Realitatea este ca la cursul de schimb incepem sa ne uitam mai putin, ca nu avem incotro. Dar ne uitam la alte lucruri care ar putea sa fie chiar mai pacatoase decat o miscare de 2-3 procente a cursului de schimb", a declarat Isarescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#mugur isarescu, #dezintermediere bancara Isarescu , #Guvernator BNR