Mugur Isarescu: 2012 si anii care vor urma nu vor mai semana cu 2009 - 2011

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 10:29
1810 citiri
Mugur Isarescu: 2012 si anii care vor urma nu vor mai semana cu 2009 - 2011

Anul 2012 si cei care vor urma nu vor mai semana cu anii 2009-2011, a avertizat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, cu ocazia decernarii emblemei "Onoarea Armatei Romaniei" din partea MApN.

"Suntem in ultimul trimestru al anului 2011. Un an in care, la 31 martie,

Romania a iesit din recesiune, dupa doi ani de contractie ce si-au lasat o

amprenta dura in intreaga economie", a spus, in discursul sau, tinut saptamana trecuta, guvernatorul BNR.

Societatea romaneasca, in ansamblu, s-a vazut nevoita - in cei doi ani de recesiune si in timpul crizei care continua - sa invete lectii dintre cele mai grele. Mai cu seama ca o alegere dramatica era inevitabila: ori luam in serios ajustarea bugetara, ori tara ar fi fost silita la noi amanari in planul cresterii economice, a explicat Mugur Isarescu.

Guvernatorul BNR si-a aratat convingerea ca "anul 2012 si cei care vor urma nu vor mai semana cu anii 2009-2011", deoarece "Romania va trebui sa forteze iesirea din criza, un proces greu, complex si dificil. Ceea ce va cere, din partea intregii societati romanesti, un nou efort de restructurare, de eficientizare, de perfectionare. Si, mai ales, un efort de adaptare in viteza a economiei la un sistem competitiv".

Mugur Isarescu si-a adaptat apoi limbajul la specificul audientei si a spus ca "eu cred ca, in 2012, tara se va putea angaja pe doua fronturi: unul pentru insanatosirea in continuare a bugetului si al doilea pentru consolidarea cresterii economice. Altfel, doar

taind cheltuieli bugetare, s-ar putea sa fim loviti de alte si alte disfunctionalitati".

Banca Nationala, a mai spus guvernatorul BNR, potrivit legilor tarii, poarta o mare raspundere pentru asigurarea stabilitatii financiare. "Si noi, cei de la Banca Nationala, va putem raporta astazi - ca sa folosesc limbajul militar - ca desi Romania nu a fost

ocolita de criza economica globala, am reusit sa aparam tara de criza

financiara", a conschis Mugur Isarescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Mugur Isarescu criza Romania, #Isarescu perspective economice , #Guvernator BNR