Isarescu: Romania are nevoie de crestere economica sustenabila, bazata pe export

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 17:35
1601 citiri
Isarescu: Romania are nevoie de crestere economica sustenabila, bazata pe export

Cresterea economica ar trebui sa fie bazata pe export, ca sa fie sustenabila, si nu pe consum, care genereaza "focuri de paie", de un an sau un an si jumatate, a declarat luni guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Acum 10-15 ani, cuvantul sustenabil era mai rau decat un barbarism cand a fost folosit prima data, chiar pe aici pe la Banca Nationala. Acum nu mai discutam de el. Mai vedeti dumneavoastra vreo dezbatere sau o prezentare intr-un material al Uniunii Europene fara sa spuna crestere sustenabila? Ajungi la concluzia ca nu ne trebuie focuri de paie, mai ales acestea electorale: haideti repede sa crestem!" a spus guvernatorul BNR.

"Acesta este intelesul adanc al reformelor structurale, cele care dau crestere de durata, comparativ cu focuri de paie electorale unde cresti consumul ca sa ai crestere economica de un an sau un an si jumatate", a mentionat Isarescu, in cadrul "Forumului Bancar Roman", organizat de BNR in colaborare cu ARB si Finmedia.

Potrivit lui Mugur Isarescu, cresterea economica bazata pe export "nu este deloc electorala" si inseamna munca, inseamna performanta. "In anul 2000 s-au pierdut alegerile cu brio cu cresterea economica bazata pe export", a mai spus guvernatorul BNR.

#romania crestere economica, #crestere economica export, #Mugur Isarescu economie sustentabila , #Guvernator BNR