Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Isarescu: Criza aduce o reinnoire a mediului de afaceri din Romania

Isarescu: Criza aduce o reinnoire a mediului de afaceri din Romania


Criza incheie un ciclu in Romania si aduce o reinnoire a mediului de afaceri in care privatizarile si relatiile cu statul aduceau avantaje si dezavantaje.

Competititvitatea, insa, a devenit acum elementul de baza in lumea antreprenoriala si, in plus, Romania trebuie sa fie de doua ori competitiva pentru a face fata in Europa, este de parere guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Romania inchide un ciclu cu aceasta criza, un ciclu in care afacerile, oamenii de afaceri, antreprenorii au avut avantaje si dezavantaje din start legate de privatizari, de maniera in care s-au facut privatizarile, legat de relatii mai mult sau mai putin privilegiate cu statul, a declarat guvernatorul BNR intr-o conferinta de presa, pe tema comportamentului de afaceri pe timp de criza.

Competitivitatea este acum cuvantul de baza si ea trebuie sa fie considerata un element central pentru reinnoirea afacerilor in timp de criza, crede Mugur Isarescu.

"Sentimentul meu este ca se incheie un ciclu in aceasta perioada, un ciclu in care aceste relatii au fost de multe ori foarte importante. De acum inainte esentiala va fi competititvitatea, in mainera in care va reusi sa-si gaseasca locul pe piata. Este o piata deschisa nu numai in Europa, este o piata dechisa pentru toata lumea pentru ca, la randul ei, Europa intra intr-o cursa extrem de dura de competitivitate", a adauguat Guvernatorul BNR.

In consecinta, si noi trebuie sa fim de doua ori competitivi in acest peisaj. "In primul rand pentru ca noi nu suntem in totalitate competitivi in Europa si in al doilea rand pentru ca Europa se bate si ea pentru a-si pastra competitivitatea", a explicat Isarescu.

Potrivit guvernatorului BNR, Europa se zbate intr-o lume in care au aparut actori puternici, mai tineri din punctul de vedere al jocului pe plan international.

"Europa, avand o anumita senioritate, trebuie sa dovedeasca ca si senioraitatea poate sa fie un avantaj", a concluzionat acesta

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1939 ori