Mugur Isarescu, presedinte al CNSF pentru inca un an

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 16:58
1679 citiri
Mugur Isarescu, presedinte al CNSF pentru inca un an

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu a fost reales presedinte al Comitetului National pentru Stabilitate Financiara (CNSF) pentru un nou mandat de un an, se arata intr--un comunicat al bancii centrale.

Sedinta ordinara a Comitetului National pentru Stabilitate Financiara a avut loc marti.

La intalnire au participat Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, presedinte al Comitetului National pentru Stabilitate Financiara, Bogdan Dragoi, secretar de stat, Ministerul Finantelor Publice, Gabriela Anghelache, presedinte al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Constantin Buzoianu, presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Mircea Oancea, presedinte al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private si Eugen Dijmarescu, director al Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar.

Membrii CNSF au analizat Recomandarea privind mandatele macroprudentiale nationale, publicata de Comitetul European pentru Risc Sistemic (CERS), precum si aranjamentele institutionale pentru implementarea politicilor macroprudentiale la nivelul unor state membre ale Uniunii Europene.

In acest context s-au stabilit directiile de actiune in vederea pregatirii, pana in luna iunie 2012, a unui raport intermediar privind mandatul macroprudential in Romania ca o prima etapa pentru transpunerea Recomandarii CERS in legislatia nationala.

De asemenea, in comunicat se precizeaza ca in cadrul discutiilor au fost prezentate cele mai recente masuri pentru intarirea stabilitatii financiare in linie cu prevederile acordurilor de finantare externa convenite cu Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala, subliniindu-se faptul ca sectorul financiar romanesc s-a mentinut stabil, bine capitalizat, in pofida persistentei unui context economic si financiar dificil pe plan european si mondial.

#mugur isarescu, #Comitetului National pentru Stabilitate Financiara, #Comitetului National pentru Stabilitate Financiar lider, #Mugur Isarescu presedinte Cnsf , #Cariera