Oriflame ii ajuta pe parintii nedreptatiti de MEC

Joi, 11 Mai 2006, ora 17:03
1177 citiri

Compania Oriflame ii va ajuta pe toti parintii sa-si recupereze alocatiile neplatite de Ministerul Educatiei si Cercetarii din ultimii cinci ani, Curtea Constitutionala recunoscand ca Legea 61/1993 contine discriminari la adresa copiilor."Discriminarea prevazuta in Legea 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii a fost recunoscuta de Curtea Constitutionala, toti parintii putand sa beneficieze de cuantumul sumelor din ultimii cinci ani, la care se adauga dobanda calculata in functie de inflatie. Mai exact, daca un copil cu varsta intre 7 si 18 ani a intrerupt scoala el are dreptul la alocatie, acest fapt fiind recunoscut printr-o decizie a Curtii Constitutionale din 21 martie 2006 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a unor prevederi din lege", a spus Monica Tatoiu.

Pentru cei care nu sunt obisnuiti sa apeleze la sistemul judiciar, reprezentantii companiei Oriflame ii vor ajuta sa depuna cererile de reintrare in drepturi.

Aceasta actiune se va putea realiza printr-un simplu contact telefonic cu reprezentantul departamentului juridic al companiei Oriflame, care va acorda asistenta necesara.

Pentru un copil care nu a beneficiat in ultimii cinci ani de alocatie, cuantumul sumei datorate de MEC este de peste 17 milioane ROL.

Bloombiz

www.directnews.ro - Topul stirilor zilei