Agricultura si turismul ar putea scoate Romania din criza

Miercuri, 08 Aprilie 2009, ora 12:43
2766 citiri
Agricultura si turismul ar putea scoate Romania din criza

Principalele sectoare financiare care ar putea ajuta la scoaterea tarii noastre din criza sunt agricultura, infrastructura si turismul, au concluzionat 30 dintre cei mai importanti manageri, analisti si avocati din Romania.

" Ma tot intreb cum a ajuns Romania sa importe 60-70% din necesarul agro-alimentar. Este un nonsens. Importam carne, legume, cereale, fructe, lapte pentru materia prima", spune Gheorghe Racaru, directorul general al companiei aeriene Blue Air, pentru Adevarul.

La randul sau, Gilda Lazar, Corporate Affairs Director al producatorului de tigarete JTI, ne-a declarat ca si ea a investit in agricultura, considerand ca este un sector de viitor care ar putea deveni profitabil in cativa ani. Un alt sector la care Romania sta extrem de prost si de dezvoltarea caruia depinde foarte mult atragerea investitorilor este infrastructura, spun managerii.

"Banii ar trebui indreptati catre investitii, in primul rand in infrastructura. Eu am inca in minte faptul ca firma Mercedes nu a venit in Romania din cauza ca o costa de cateva ori mai scump decat in Ungaria, sa scoata productia din tara", afirma consultantul de investitii, Bogdan Baltazar .

Totodata, Constantin Roibu, directorul general al Oltchim Ramnicu Valcea, considera ca infrastructura poate fi "cheia relansarii industriale".

De aceeasi parere este si Patrick Gelin, presedintele BRD care considera ca, in Romania, planul anticriza ar trebui sa se concentreze pe sustinerea activitatii interne, iar infrastructura ar trebui sa joace un rol-cheie.

Tichetele de vacanta, "baloane de sapun"

Introducerea tichetelor de vacanta nu a fost foarte bine primita de managerii intervievati de "Adevarul".

"Tichetele de vacanta sunt mare balon de sapun. Oamenii vor bani, nu tichete. Eu, in general, nu sunt de acord cu niciun fel de tichete, pentru ca ele trec prin niste institutii private, reprezinta o forma de crestere a cheltuielilor, de care nu are nimeni nevoie in perioada de criza. Imbogatim anumite firme private", ne-a declarat Monica Tatoiu, directorul general al Oriflame Romania.

Radu Octavian, presedintele RTC Holding, spune ca este un lucru bun ca romanii sa isi petreaca vacantele in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#agricultura, # turism, # criza , #stiri Monica Tatoiu