Agentii de vanzari lasa imobiliarele pentru cosmetice

Luni, 20 Aprilie 2009, ora 10:06
3210 citiri
Agentii de vanzari lasa imobiliarele pentru cosmetice

Scaderea pietei imobiliare a determinat multi agenti de vanzari din acest sector sa caute de lucru in sistemele de vanzari multi-level, cum este de exemplu Oriflame, care isi vinde produsele doar "din om in om", printr-o retea de 2.500 de colaboratori.

"Au venit foarte multi oameni din real estate. Agentii care vindeau pana acum case si erau obisnuiti cu un anumit nivel de trai, dar care acum au datorii la banci, trebuie sa vanda si vin la noi sa incerce marea cu degetul", a declarat Monica Tatoiu, directoul general al Oriflame Romania.

Pe de alta parte, Tatoiu spune ca persoanele care in imobiliare aveau comisioane de pana la 5.000 de euro pe o tranzactie, acum ar trebui sa vanda 1.000 de rujuri pentru a ajunge la aceeasi suma, de aceea rata de rezistenta este foarte mica, chiar daca numarul celor interesati este mult mai mare decat media ultimilor patru ani.

Printre dezvoltatorii imobiliari care au renuntat la angajati in ultimele sase luni se numara Copper Beech sau RomReal, insa si firme de consultanta imobiliara precum CBRE Eurisko sau Colliers au operat ajustari de personal in departamentele de vanzari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#agenti, #cosmetice, #imobiliari, #monica, #oriflame, #sector, #tatoiu, #vanzari , #stiri Monica Tatoiu